петък, 30 септември 2022 г.

МИЛИАРДИ, МИЛИОНИ...

 

в. „Стършел“, бр. 3968 / 30 септември 2022 г.

Това, милиона, вече за нищо го нямаме в тия инфлационни времена.

Но преди да преминем към милиардите, нека хвърлим един бегъл поглед към това мижаво число. Според говорителя на ЦИК, г-жа Росица Матева, цитирана от „МАРИЦА“, „6 милиона и 600 хиляди са всички български граждани, които имат избирателни права...“ А пък според данните от последното преброяване всички, обитаващи тази земя като една човешка длан, към септември миналата година сме били точно 6 520 314...

Положителното е, че според тия данни мъртвите души са не повече от осемдесетина хиляди. Лошото е, че очевидно демографската криза си казва думата и в страната не е останал кьорав непълнолетен – те нали не гласуват!

Но – да се върнем към милиардите и кандидатите за тяхното разпределяне.

Забавни са платените публикации на основните политически партии по страниците на вестниците. В „ТРУД“ г-н Борисов „изтъкна, че вчера държавата ни е задлъжняла с още 5 милиарда в евро“.

Милиардите се оказаха милиони, но това са подробности в сравнение с разкритието, че „Изборите вече ни струват 1 милиард лева“.

Малка подробност е, че одобрената сметка за тазседмичните избори е 80 милиона. Но колко по-добре звучи – цял милиард!

Опонентите също си играят със седемцифрени суми – в интервю за „24 ЧАСА“ г-н Бойко Рашков ни обяснява как заради бъркотиите около строителството на магистрала „Хемус“ „Българският данъкоплатец е лишен от 1,2 млрд. лв. само от тези авансови плащания“. А на въпроса защо в програмата на „Продължаваме промяната“ има специална точка за изграждане на нов затвор на територията на Банкя, отговаря кратко и ясно: „Дължим на обществото местата за лишаване от свобода да придобият съвременен вид като в цивилизованите държави“.

Мило и непринудено.  

Ако са ви омръзнали изборните разправии и надлъгвания, нека заедно погледнем какво става из милата Родина, в която очевидно милиардите се прескачат като зайци. Прескачат, но очевидно не за всеки!

„Хванаха банка да краде ток в Благоевград“ – научаваме изумени от „24 ЧАСА“. Казано по-официално,  „Образувано е досъдебно производство за неправомерно присъединяване към електропреносна или електроразпределителна мрежа, или неправомерно въздействие върху уредите за търговско измерване на електрическа енергия...“

Щом и банките започнаха да крадат ток, какво остава за бабите на село! Само че на тях им качват електромерите нависоко, та да не могат да си слагат магнитчетата.

Ако след всичко прочетено все още не се чувствате достатъчно горди българи, вземете „ТЕЛЕГРАФ“, за да научите, че „БГ извънземни над Египет преди 3000 г.“

А какво са дирили българските извънземни над Египет? Елементарно – „Дошли от Странджа, използвали хеликоптери, подводници и космически кораби“.

Как се лети с подводница очевидно знаят само българските извънземни. Но египетските йероглифи не лъжат – на картинката ясно се вижда изображение на хеликоптер! Вярно, в края на текста учени скептици предполагат, че „Просто стари йероглифи под въздействието на хилядолетията и климата са заприличали на съвременни или футуристични апарати“, но ние сме горди българи и избиратели – няма да им се ловим на акъла!

Няма коментари:

Публикуване на коментар