събота, 10 септември 2022 г.

ПОЧНА СЕ ТЯ!

 

в. „Стършел“, бр. 3965/9 септември 2022 г.

Започна се!

Започна се онова, което коментаторът на „ДУМА“, г-н Валентин Георгиев, определи категорично като „Спринт за идиоти“: „В страната явно тече състезание за най-голям идиот“.

Ако се вярва на вестниците, 6 700 кандидати за народната любов се впускат в тоя спринт, 240 ще финишират успешно. Погледнато чисто статистически, ако разделим числото на избирателите, фигуриращи в списъците на кандидатите, ще излезе, че на всеки 1000 избиратели се пада по един кандидат!

Как после да твърдиш, че сме нямали избор!

Не може да се отрече толерантният и коректен тон, с който започна кампанията. На среща с младежите на ГЕРБ г-н Борисов (цитираме по „24 ЧАСА“) ги окуражава: „Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас те са едни дърти вампири“...

Без лични нападки, освен че разликата между опонентите му била „само в колко часа отиват в американското посолство“, лидерът на „Възраждане“, Костадин Костадинов, ни уверява в „ТРУД“, че „България не отива на избори, а на референдум дали да я има държавата. Хората ще трябва да изберат – или да управлява „Възраждане“, или ще последва пълна разруха“.

В следващ брой на всекидневника шефът на „Атака“, Волен Сидеров, е скептичен към новата звезда на политическия ни небосклон: „Той беше 10 г. при Каракачанов, носеше му чантата и го гледаше в очите“.

Сигурно е понаучил нещо – ако не друго, как да влезе в новините. Бившите му съпартийци са усъвършенствали метода – „ВМРО със скандал в ЦИК, обяви ги за мафия“ – пише „ТЕЛЕГРАФ“. Организационният секретар на партията влязъл с плакат „ЦИК национални предатели“ и държал реч, докато го извели с малко убеждения и повечко сила.

Започнаха и аргументираните дискусии. „ТРУД“ в дописката си за посещението на Бойко Борисов в Бургас „Задава се финансов апокалипсис“ деликатно спестява най-важното разкритие, за съжаление на лидера на ГЕРБ, излъчено и по радиото: „Като говори Асен Василев, че бюджетът бил на излишък, аз ако бях журналист, щях да попитам кой разумен човек взима заеми по 500 млрд. всяка седмица, та да ги държи като излишък. Кой цървул взима заеми, плаща лихва, за да каже, че не му трябват".

Ако умножим петстотин милиарда по четири, ще видим с колко според г-н Борисов сме заборчлявали всяки месец. Злите езици биха му припомнили изказването, че по негово време са построени половин милиард километра магистрали, но ние не сме такива хора.

Междувременно Корнелия Нинова пипа с твърда ръка: „Нинова се разбесня! Ето кого дава на съд“ – светва ни „СТАНДАРТ“. От дописката не става ясно кого точно е дала, но резюмето на поста във фейсбука на соцлидерката е, че „ще съди всички, които са твърдяли, че по времето, в което тя беше вицепремиер и министър на икономиката, България е изнасяла оръжие за Украйна“. Доста народ трябва да трепери – заплахата очевидно е сериозна!

Битката за народната любов засега печели неочакван участник – „Пуснаха тениски с Васко Жабата“ – реагира светкавично „ТЕЛЕГРАФ“. И докато бюлетините за изборите са безплатни, тениските вървят по тридесетак!

Когато избирателите започнат да се бъркат с по тридесет лева, за да носят на корема си лика на любимия си лидер, тогава България ще цъфне и евентуално – върже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар