петък, 23 септември 2022 г.

ЖИВОТЪТ Е СЛАДЪК!

 в. „Стършел“, бр. 3967/23 септември 2022 г.

Ако прескочите първите страници на всекидневниците – тези, в които са бурите, наводненията, катастрофите и предизборните заяждания, ще откриете, че животът може да бъде и сладък – като на кино!

Особено за някои.

Вече свикнахме на среднощните фойерверки в чест на нечий рожден ден или фирмено парти. Омръзнаха ни и кръчмарските изпълнения в стил “А сега за симпатичната компания на Васко – любимия му кючек...” Нужно е нещо ново, нещо разтърсващо, нещо, което светът не е виждал!

И то се яви – и светът го видя! “Кларинетист свири “на ухо” на ловешкия номер на аудито на Пако Рабани”.

Пако Рабани не е този, за когото си помислихте, с правописна грешка – не, това е “играч от ловешкото село Дерманци”. Поне така пише в “24 ЧАСА”. Какъв играч – футболен, волейболен, на тото или на табла – не се уточнява. Важното е, че кючекът продължавал около девет минути, като текстът е особено поучителен: “Пако е кеш момче. Няма лизинг, всичко с кеш”. Припев: “Кеш, кеш, кеш” и се повтаря регистрационният номер, като се набляга на ОВ”. За несведущите – така започват номерата в Ловешко.

Доживяхме – хората да се радват на новите си регистрационни табели така, че да им поръчват персонален кючек, и то такъв, че да събере 1 300 000 гледания в мрежата.

Повече, отколкото ще са избирателите след десетина дни.

Кючек може да си поръча и момичето, което надрусано и пияно размаза няколко коли насред София – “Дрогирана и пияна, ученичката Диана удари 5 коли – разминава є се за кокаина, но я съдят заради 0,33 промила” – резюмира късмета на девойката “24 ЧАСА”. Оказва се, че според действащото повече от справедливо наше законодателство, “Ако беше само дрогирана, щеше да се размине не с присъда, а с административно наказание”. Щетите ще плати застрахователят, а глобата е няколко хиляди лева...

Поука: не пийте, бе – друсайте се!

Разбира се, сладкият живот за някои е само до време – “ТЕЛЕГРАФ” със съчувствие отбелязва как заради неплатени данъци НАП продава колите на длъжниците. Енергийната криза и тук си е казала тежката дума – “Искат 1300 лева за жигула, върви с дърва за огрев”.

Ами – като поскъпна метанът, а бензинът поевтиня символично – явно ще трябва да караме с Бог дал!

По-внимателният прочит на дописката ще ви разочарова – жигулата не върви на дърва. Просто данъчните освен нея са прибрали и дръвцата за зимата на нещастника, та да му погасят борчовете.

Да посъчувстваме на човека, преди да почнем истински да съчувстваме на британския комик, “Тръгнал да изневерява на жена си, гей го сгащва в хомоспа, дави го в дезинфектант”.

Това е подбрал за нас от мрежата “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”.

След няколкомесечен чат с новозеландска красавица комикът решил, че най-доброто място да изневери на благоверната е от другата страна на земното кълбо – в Нова Зеландия, взел си билет за самолета, пропътувал половината свят, за да установи, че “жената от чата не е жена, а мъж, при това два пъти по-едър от него”...

И станала тя, каквато станала...

Карма – какво да го правиш!

Най-добре за кармата може да ви светне мис “Силикон”, прославена от “ТЕЛЕГРАФ” с “Кати спи с бившия на Жасмина за 2600 лв. на нощ”.

Не бързайте да си мислите лошо – толкова струвал апартаментът в хотела. А къде остана кармата – ще попитате. Отговорът идва веднага – в мрежите красавицата отправя енигматично послание: “В крайна сметка кармата идва за всички. Не можеш да се разминеш да прецакваш хората през целия си живот. Не ме интересува коя си – каквото повикало, такова се обадило. Така става. Рано или късно Вселената ще ви отмъсти, което заслужавате”.

Да разбрахте нещо?

Ако не сте – значи кармичната заплаха не е отправена към вас. Спете спокойно и по възможност – сладко. Сладкият живот се отлага за следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар