неделя, 4 септември 2022 г.

ВЕЧЕ СВЪРШВА ХУБАВОТО ВРЕМЕ!

 

в. „Стършел“, бр.3964/2 септември 2022 г.

Щом в името на месеца отново се появи буквичката „р“, ние си знаем – хубавото време свършва! Идат дъждове, после – изборна кампания, после избори, а след това – студ на кутийки...

Хубавото време очевидно свършва и за военните – „Армията ни минава на „сух режим“ – информира ни „ТРУД“. Служебният министър на отбраната, възползвайки се от служебното си положение, забранил „алкохола и наркотиците в отбраната“.

Има и подробности – „Алкохолните напитки ще са забранени във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти на територията на военните формирования...“

Да не говорим, че в заповедта „се засяга и употребата на наркотици или упойващи вещества, което също става недопустимо“.

А, значи досега е можело, така ли?

А какво ще правят военнослужащите, след като са им отнети тези малки радости от живота?

„24 ЧАСА“ има отговор на въпроса – „Военните вече ще се пазят сами, отказват се от частната охрана“.

Ние, лаиците, по спомени от соцказармата, си мислехме, че армията е призвана да пази не само нас, но и себе си. Оказва се, че „според анализ на министерството охраната от лицензирани фирми е икономически по-изгодна...“

Перифразирайки старата максима, все пак някак по-изгодно ще ни дойде да храним нашата си армия, макар и да не може да се пази сама, отколкото, недай Боже, да храним чужда...

Продължаваме с чудесата по нашенско – „ТРУД“ ни поднася сензацията, че „Строят нова улица с канализация в Сливен“.

Какво значи това – че може да се строят улици и без канализация? И улица с канализация вече е новина?

Съвсем ни обърква и „24 ЧАСА“ с твърдението, че „Криминализират обиди заради цвета на кожата и уволненията заради членуване в партии“. Проект за изменение на Наказателния кодекс предвиждал тия нововъведения. И доколкото вече се понаучихме, че не бива да се казва „негър“, а „афроамериканец“, „жител на махалата“, а не „циганин“, и без да ни заплашват три години затвор, намесването на политическите пристрастия съвсем обезсмисля изборите – „Това на практика означава, че политическа чистка след смяната на властта може да се окаже наказуема, но ако се докаже, че уволнението е заради членуване в партия“.

Защо тогава да се борим за властта – след като не ни дават да разкараме предишните, за да сложим своите хора? Как ще мотивираме електората?

Партиите вече започнаха тая мотивация, преди да е приета мракобесната поправка. Най-авангардна, разбира се, е идеята на Слави Трифонов за провеждане на референдум дали искаме президентска, полупрезидентска или парламентарна република.

Идеята, разбира се, не е нова, имам предвид, тая, за референдума – хората го практикуват и самостоятелно. Пред „ТЕЛЕГРАФ“ плеймейтка заявява: „Питам феновете колко да намаля бюста“.

Не било вече модерно.

Дамата провела две проучвания в социалните мрежи – първото – само за жени „60 процента от тях бяха „за“ да се разделя с огромния си бюст“. Проучването сред мъжете обаче сочи противоположни резултати – „70 % бяха против, получих над 1000 писма от мои фенове – мъже, разбира се, те бяха в шок и дори според част от тях не само че не трябва да си намаля бюста, а ми препоръчаха да го увелича“!

Е, тук вече идеята за всенароден референдум наистина започва да буксува. Как двугласът народен да бъде сметнат за двуглас Божи?

Няма коментари:

Публикуване на коментар