петък, 7 октомври 2022 г.

НИЙ СМЕ ВЕСЕЛА КОМПАНИЯ!

 в. „Стършел“, бр. 3969/7 октомври 2022 г.

 Събрахме ги!

Само срещу седемдесет милиона – кво толкова му плащаш – събрахме ги пак там, където Съединението прави силата! Събрахме елита на нацията, за да ни води към светли бъднини! Събрахме най-достойните, най-разумните, най-опитните, най-почтените.

Този път няма да разлистваме тазседмичните вестници – предизборните вестници остаряват най-бързо. Истината е в по-старите – там всичко е казано кратко, ясно и точно.

Отваряме наслуки пожълтяла от слънцето лятна газета и откриваме, че „Кирил Петков съди Бойко Борисов за половин милиона лева“. На толкова оценил щетите от реченото от лидера на ГЕРБ, че „заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа“, а отгоре на всичко рекъл – „Надяваме се, че той ще отиде в затвора“.

Алчни хора, брей – не им стига половин милион, ами и човека в пандиза искат да набутат!

Разбира се, със същите мили думи отвръща и г-н Борисов, който мило характеризира кабинета в оставка: „Шмъркат, бият се и квичат. Само в кражбите са по-добри от нас“.

Скромността наистина краси човека!

В общата размяна на любезности се включва и лидерът на ДПС, г-н Карадайъ: „Да му напомним на този лъжец (Кирил Петков - б.р.), че г-н Пеевски е подписвал документи. А на дружината, която една година са на власт, техните актове българският съд ги обявява за незаконни. Мястото на тази тема не е в тази зала, а в прокуратурата. Самите те се обвиняват за корумпирани - единият казва, че е кормпиран, другият казва, че е корумпиран..“

Корумпе до корумпето, мила моя майно льо...

Но не всички са лъжци, измамници и крадци – някои страдат от мания за преследване – „Нинова проговори, вижда само лъжи и преврат срещу себе си“. Ето и подробности: „Всяка дума на служебния министър на икономиката е лъжа, той е маша, пионка, изпълнява някакви задачи, вече заведох дело срещу него.“

Да остана някой още?

Слави Трифонов остана извън компанията, с което според едно старо изказване на Кирил Петков „Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“, но това не му пречи да се включи в анализа на политическите си опоненти: „Снощи го гледах, той е невменяем. Кирил Петков е невнятен и се държи като невменяем“...

А надеждата на родните родолюбци, г-н Костадинов, направо възражда вярата ни в християнските ценности: „В коалицията, както и в любовта, трябва да има двама, защото иначе едното си остава желание, а другото платонична любов, така че - няма как да стане това нещо. Аз харесвам жени и няма как да съм влюбен в Бойко Борисов“.

Малко пезевенкско разбиране за коалиционно споразумение, но какво разбираме ние от висша политика! Важното е, че и ние, и Бойко можем да спим спокойно!

Е, събрахме ги – както те сами се определят – мафиоти, крадци, наркомани, квичащи прасета, маши, пионки, невменяеми, патологични лъжци и измамници...

Знаете ли кое е най-забавното?

Това, че когато някой от тях излезе на трибуната, ще се обръща към тях с милото:

- Уважаеми колеги...

Да му имахме колегите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар