петък, 30 юли 2021 г.

НЕФИЛИМИ И СЕГУНИ

 

 

в. „Стършел“, бр.3908/30 юли 2021 г.

 С известна завист гледаме състезанията по плуване на Олимпиадата – те поне има къде да поплуват в тия жеги!

Но, както знаем, няма пълно щастие – плувците може и да не знаят, но за „24 ЧАСА“ няма тайни – „Древно проклятие тегне над игрите в Япония“!

При строежа на олимпийските обекти още през 60-те години на миналия век били унищожени храмове и гробници на сегуната Токугава (древното кралство по тези земи). И възмездието не закъснява – прокопаният тунел към олимпийския стадион става „най-известното свърталище на духове в Япония“. Нещо повече – „Хората често виждат призрак на тъмнокоса жена (вероятно – наложница на първия сегун Токугава), която виси от тавана“. И други ужасии – „Шофьори твърдят, че след преминаване на тунела върху колите им остават отпечатъци от боси мокри крака“!

Дотук – нищо странно, това им е работата на духовете. Но проклятието се разпростира и върху съвсем невинни хора – „Тези, които бяха изселени в нови райони заради олимпиадата през 1964 г., сега отново бяха преместени заради тази през 2020 г.“...

Друг път японците ще се замислят дали изобщо да кандидатстват за олимпийски игри!

Докато далеч на изток хората страдат заради сегуни, тук преследваме нефилими. „Обсебената от нефилими шофьорка искала да убива и свидетели“ – според „ТЕЛЕГРАФ“.

Обсебена или превъртяла – това е работа на психиатрите, но жената влязла в насрещното с джипа си и нарочно блъснала нищо неподозираща минувачка. „През цялото време, докато случайни хора се борели да запазят в съзнание блъснатото момиче, чернокосата Мария повтаряла, че жертвата й трябва да умре, защото е „нефилим“. Заплашвала и свидетелите, че те също трябва да бъдат убити, защото и те са „нефилими“ и защото не знаели значението на тази дума“.

Предполагаме, за да ни предпази от подобни случаи, всекидневникът ни разяснява значението на думата – нефилимите били „великани и насилници – свръхчовешко потомство, което се родило, когато злите ангели имали сексуални отношения с жените на Земята в дните на Ной“...

Запомнете го добре, за в случай, че някой реши да ви прегази!

Като сме започнали да разширяваме общата си култура, нека вземем и „СТАНДАРТ“, за да научим, че „Президентът гледа „Дон Джовани“ в Залцбург“. Не си мислете, че е отишъл на кино – заедно с австрийския си колега „двамата президенти ще посетят премиерата на операта на Моцарт „Дон Джовани“ в рамките на Залцбургския музикален фестивал“.

Предполагаме, че става дума за операта „Дон Жуан“, но нищо чудно да са открили някоя неизвестна досега Моцартова опера!

А „ТРУД“ се възползва от любопитството ни към мачовете на Европейското, за да обогати техническите ни познания – „Втора топка, симулация и лазар в очите при победния гол на „Уембли“ – отразява полуфинала трудовото издание. За да не си помислите, че става дума за коректорска грешка, думата се повтаря няколко пъти в текста, като дори има снимка как „Лазар от трибуните свети в очите на Каспер Шмайхел...“ Очевидно става дума за някакво съвсем ново устройство, предполага се – кръстено на името на изобретателя си. Вероятно – наше момче, Лазар си е наше име!

Българи-юнаци! До Европейското не стигнахме, но Лазар успя!

Няма коментари:

Публикуване на коментар