четвъртък, 8 юли 2021 г.

СЪБИРАЙТЕ РАЗДЕЛНО!

 в. "Стършел", бр. 3905/9 юли 2021 г.

В тия времена на предизборни страсти въпросът за избора не само стои, ами и стърчи като кулата на „Копитото“. Кого да изберем, защо да го изберем, как да го изберем – това е въпросът!

Опит за отговор, макар и не съвсем политкоректен, прави „168 ЧАСА“: „Как да открием мъжа на своите мечти и какво да правим после с този боклук?“.

Важен въпрос – защото за разлика от парламентарните, тоя избор не е ограничен с мандат. За съжаление, в дванайсет подточки са изброени препоръки как да бъде скотавчен мъжкият екземпляр, как да бъде задържан и как – опитомен за домашни нужди. Най-общо речено – препоръки за щастлив брак с мусака. И нито думица какво да се прави с боклука!

Това са жените – подмамват със заглавие и обещание за мусака, а после тръсват картофена яхния на масата и искат да сме им благодарни за нея!

Виж, мъжете са друго – те са логични същества! В това се убеждаваме и от криминалната хроника на „ТЕЛЕГРАФ“ – „Хулиган потроши стъклата на полицията в Русе“.

Дотук – нищо особено, освен забележката, че намерил баш чии стъкла да троши. Но както винаги, подробностите са важни – хулиганът се явил макар и не гол, но в ръката с нож и „във видимо неадекватно състояние около 6.40 часа на главния пропуск на сградата и попитал дали вътре има полицаи. Дежурният отговорил, че колегите му пристигат на работа малко по-късно. Мъжът се разгневил и счупил с ножа стъклото“.

Има ред и логика дори в пияната и надрусана мъжка глава – първо се осведомяваш дали в полицията има полицаи и ако няма – чак тогава си вършиш золума!

Има логика, макар и недотам политкоректна, и в публикацията на „ТРУД“ „Защо чернокожите рядко стават програмисти“.

Преведеното от руски (очевидно с помощта на чичо Гугъл, то си му личи) изследване на американски автор с думи прости обяснява защо черните хора са тъпи – „животът в студените региони изисква повече планиране, мислене и изобретателност, отколкото животът в тропическите региони, където плодовете са ниско.“

В смисъл – бананите направо падат от дърветата.

На възражението, че всички все пак сме хомо сапиенси, ни увират в очите пример от живата природа – „Колитата и питбулите са подвид кучета, и с други думи, двамата вида са кучета, в биологичния смисъл, защото те могат да се чифтосват помежду си. По същия начин африканците, китайците и норвежците са членове на подвида Homo sapiens по същите причини.“

Следва вече истински неопровержимото доказателство: „Друг отчаян опит да се отрече съществуването на расата е да се посочи, че ДНК на хората и шимпанзетата е около 98,5% идентична (или около това число). И това ще се използва, за да ни убедят, че незначителните генетични различия не означават нищо. Всъщност, разбира се, това показва, че незначителните разлики са с дълбоки последици. Не знам вашите навици за запознанства, но разликата между шимпанзетата Бонго и Мерилин Монро е поне забележима.“

И после седнали да наказват феновете, които като ги ядоса някой чернокож футболист, му грухтят на маймунски от трибуните! Грухтене се носи и от вестниците, само че няма кой да го чуе!

Така че ако прочетете във вестник нещо такова, не се сърдете на хартията – просто я сгънете внимателно и на излизане я пуснете в синия контейнер – хората ще я приберат и след малка обработка ще я направят на тоалетна хартия!

Нещо много по-полезно  за всички човешки подвидове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар