петък, 23 юли 2021 г.

ОПТИМИЗЪМ ДО ДУПКА

 в. "Стършел", бр. 3907/23 юли 2021 г.

Полезно нещо е препрочитането на старите вестници. Ако не друго, поне човек се уверява, че няма по-оптимистично време от предизборното!

Отваряме стар „24 ЧАСА“ и с радост научаваме, че „Пенсиите нагоре със 17 %, а таванът – при ръст и на осигуровки“. Съвсем сериозно – това е според предизборните сметки на служебния вицепремиер г-н Донев!

Разбира се, това ще стане, разбира се също, че ще е по-нататък...

Всички са във възторг от следващата новина, но ние избираме „СТАНДАРТ“: „Заплатите в левове, данъците – в евро“. Малко сме объркани, но подзаглавието слага всичко на мястото му – „На 1 февруари 2024 г. българската валута отива в историята“.

В смисъл – минаваме на евро!

Разбира се, добре е информацията да се засича от два източника – според „24 ЧАСА“ „От 1 януари 2024 г. всичко в евро – цени, заеми, влогове...“

Е, за един месец няма да спорим!

Светлата перспектива привлича нови кандидат-българи, които правят чудеса, за да попаднат в прекрасната ни страна – „Мароканци като скакалци нападат наши тирове“ – картинно описва наплива „ТРУД“. Чужденците срязвали брезента на каросерията и се мушвали сред товарите, та да попаднат в процъфтяващата ни страна.

„УИКЕНД“ пък опитва да погледне в бъдещето мътно и десет дни преди изборите обявява: „Слави влиза в играта: АЗ ще съм премиер!“

Това – според пожелали анонимност сподвижници на партията – на 10 юни „Слави е събрал най-верните си хора от партията в офиса и е обявил, че този път възнамерява да състави правителство, при това с идеята лично той да бъде министър-председател“. Добре информираните сподвижници дори са забелязали, че „Тошко Йорданов дори станал прав и започнал да ръкопляска“.

Е, тоя път дебелият седмичник не позна, очакваме следващото пророчество.

Разбира се, няма как в кацата с предизборен мед да не цопне и лъжичка катран, колкото да не си мислим, че цялото бъдеще е розово – „ГЕРБ предупреждава: Идва Радева зима!“ – цитира кандидат-депутата Александър Паризов „ТРУД“.

И хората вземат мерки, за да се подготвят за зимата -  „Роми пирати нападнаха кораб в Бургас“ – пише в „ТЕЛЕГРАФ“. Родните пирати влезли в пристанището с гумена лодка и тихичко опитали да се качат на кораб с хонконгски флаг. Те „имали информация, че на кораба на вахта има само един човек, екипажът бил на брега. Смятали да окрадат каютите им“...

Сомалийското пиратство изпадна в криза, ред е да развиваме родното!

А по-предвидливите не разчитат сляпо на народното доверие, а предварително си подготвят резервен вариант – според „УИКЕНД“ „Каракачанов се облизва за посланик“. В смисъл – „За да се добере до желания агреман, Каракачанов е готов да гарантира безусловна подкрепа на своите депутати за подготвяното от държавния глава бъдещо правителство с мандат на Слави Трифонов“...

Подкрепата, както знаем, се оказа невъзможна поради загубата на изборите, но не всичко е изгубено – „Бял носорог отиде в Япония да търси любов“ – повдига оптимизма ни „ТЕЛЕГРАФ“.

Това, любовта, наистина побеждава всичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар