събота, 17 юли 2021 г.

ретроГАДНИЯТ МЕРКУРИЙ

 в. "Стършел", бр. 3906/16 юли 2021 г.

Отдавна си мисля, че е време да бъде закрита тая ретроградна планета – само беди носи на милото ни отечество! Или поне – да бъде изтрита от звездните карти! Само обърква авторите на хороскопи!

Вземаме, например, хороскопа на „ТРУД“ отпреди месец – да проверим как са разчели звездните конфигурации за предстоящите избори трудовите звездобройци.

Започваме с коалицията ГЕРБ-СДС: „Въпреки  че като астрологична характеристика е заложено отново да са първа политическа сила, все още няма предпоставки, обещаващи им да съставят правителство“.

Дотук – всичко е ясно. Било е заложено, ама не е станало. Гиди ретроградна планета!

Да видим какво казват звездите за „Има такъв народ“: „Като астрологична характеристика резултатите на ИТН трябва да са по-слаби от тези на предходните избори, независимо че омразата в обществото все още е разболяващо наситена, но имайки предвид машинното гласуване, основано на лесно манипулируема компютърна програма, може и да ги направи първа политическа сила“.

Как звездите разчетоха бъдещото хакване на машините – не става ясно, става ясно, че и те смятат читателя за също толкова лесно манипулируем.

Патриотичната коалиция се радва на по-добро разположение: „Изборната бюлетина с номер 16 е носител на изискването да се примиряват винаги с втората позиция, а тълкуването на числото като номер на бюлетина е, че създавайки парламентарна група, няма да са склонни или ще бъде предмет на трудни преговори да дадат подкрепата си на водещите партии“.

Коалицията може да си отдъхне – няма да бъде предмет на трудни преговори!

Сложната БСП-коалиция е определена като „астрологичен тюрлю гювеч“, което си е така, дори без думичката „астрологичен“.

Двете протестърски партии не се радват на небесната благосклонност. „Демократична България“ под знака на ретроградния Меркурий разкрива „желанието не само да се облажат от кацата с меда, но и да се видят като материални господари. Няма астрологични признаци резултатите им да са забележимо различни от тези на предходните избори“.

Най си изпащат „Изправи се! Мутри вън“ – „Изборната бюлетина е с номер 8 – на кармична разплата спрямо народа, но и на народа спрямо тях. Скритото послание на вибрацията е, че всичко е за пари, а думите са мъгла за мразещи глупци“.

Скъпи пет процента мразещи глупци, гласували за коалицията – погледнете се в огледалото и се засрамете от себе си!

При положение, че звездите пердашат с такъв език, можем ли да правим забележки на сценаристите на Слави Трифонов, които (цитираме изявлението им по „24 ЧАСА“) си задават въпроса „Каква е разликата между животните и избирателите на ГЕРБ“. И си отговарят сами – „Животните няма да изберат най-тъпия да ги управлява“.

Сценаристите опитват да се измъкват с обяснението, че питането било метафора, но ексдепутатът Марешки, родолюбец и филантроп, е учил  фармация, той от метафори не разбира, а реди мъжки пред bTV: „Доста примати се опитват да се качат на клона, наречен управление на България, за да безчинстват тук, в нашата родина“.

Е, ретроградният Меркурий разтърси клона и част от приматите изпопадаха.

Може би все пак да поотложим закриването му?


Няма коментари:

Публикуване на коментар