петък, 27 януари 2023 г.

КОЛОМЕЛАЧКА

 

в. „Стършел“, бр. 3984/27 януари 2023 г.

 В днешно време, ако се вярва на вестниците, колите не просто катастрофират, блъскат ги или ги смачкват, а направо ги смилат! Така е и в „ТЕЛЕГРАФ“ – на специално отредената за смилане на коли последна страница  „Пиян без книжка помля коли и отсече стълб“, което на днешно време си е съвсем банално произшествие, което е попаднало във вестника просто за да запълни мястото на рубриката.

Но сензацията е запазена за друг брой – „Трезвен с джип помете 6 коли и рейс“!

Е, такова чудо напоследък не беше ставало!

Нещо повече – всекидневникът продължава със сензациите – трезвият тип даже „Не бил и дрогиран“!

Чудеса започнаха да стават по нашите пътища!

Ами – като нищо друго не става – така ще е. Пресмятайки темповете на пътното ни строителство, „24 ЧАСА“ изчислява, че „Още поне 100 години ще строим магистрали“.

„ТРУД“ добавя още към анализа – констатирайки, че еколозите повече от двайсет години броят змиите и костенурките по трасето на злополучната магистрала „Струма“, припомня, че първият задал през 2011 година въпроса колко все пак са тия животинки, та спират цяла магистрала, тогава все още министър Росен Плевнелиев, за времето на недовършеното преброяване „стана президент, ожени се, роди му се дете. А някой продължава да брои змии и костенурки“.

Предложението на вестника е повече от радикално – „Защо не преброим труповете в Кресненското дефиле първо?“.

И то си е така.

Но да оставим проклетото строителство – от него никой не е прокопсал, освен някои, за които обаче няма още нищо доказано. Животът си иска своето – и „ТЕЛЕГРАФ“ ни го дава – „Гери Никол показа дупарата в Доминикана“. И не само това – във видеото, преразказано от телеграфното издание, след купон, в колата на приятелки, певицата стига до синтезирано определение за смисъла на живота „Живее ми се! Коли, пари, жени и мъже, всичко“!

Всичко? Е, за да бъде животът здравословен и заради това – по-продължителен, все пак човек трябва да се лиши от нещо. „ТРУД“ ни предупреждава за скрити опасности: „Не яжте тези храни на гладно“.

Най-общо казано, на гладно не бива да се ядат банани (защото сутрин „водят до сърдечни проблеми“), да се пие кафе („за да не страдате половин ден от болки в стомаха“), мляко – също („натоварва храносмилателния тракт“), да избягваме домати в салатата („провокират появата на камъни в жлъчката“), извара („има твърде висок гликемичен индекс“), сладкиши („риск от развитие на диабет“), чесън („съдържа алицин, който безмилостно дразни стените на стомаха“), месо и риба („натоварват бъбреците и черния дроб“), да не говорим за алкохола („рискувате да развиете гастрит, язва, перитонит и проблеми с черния дроб“).

За хляба нищо не е споменато, може би защото не е стигнало мястото.

Заключението идва само – не бива да се яде на гладно. Яжте само когато вече сте яли! А още по-добре – изобщо избягвайте тоя вреден навик.

И без това цените на храните изхвърчаха нагоре така, че тоалетната хартия започна да залежава по рафтовете.

И в резултат, както показва разследването на „ТЕЛЕГРАФ“, „Тоалетната хартия поскъпна тройно“.

Вестниците, слава Богу, по-малко. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар