петък, 13 януари 2023 г.

... И НИКАКЪВ СПОРТ!

 в. „Стършел“, бр. 3982/13 януари 2023 г.

Приятно е, че родният политически елит очевидно следва препоръките на сър Уинстън Чърчил за здравословен живот – уиски, пури и никакъв спорт!

С уискито работата е най-лесна – някъде го дават и на промоция. Очевидно някои започват още от сутринта, може би от радост, може би от мъка, но – преди началото на пленарното заседание. Е, и в почивките, може да направим обосновано предположение.

„24 ЧАСА“ ни прави съпричастни на странни депутатски изявления в ранния предиобед с обширния репортаж „Рада Госпожина и „чадърът“ Рашков станаха герои в  сагата Gemcorp“. По време на разгорещената дискусия „Бившият министър се видя като градушка по ГЕРБ, върнаха му, че е златен дъжд“.

Концентратът сутрин не прощава – нищо, че някои пускат ледче в чашата! Друг депутат определя изказването на опонентка като „Радини вълнения“. Засегната настоява да отвърне на обидата, но председателстващият я успокоява, че „В „Под игото“ Рада Госпожина е високо, стройно, хубаво момиче, положителен герой“.

Хубаво е да ни се припомня отвреме - навреме, в стремежа към здравословно съществуване забравяме българските класици!

А за да не забравим българските традиции, можем да отворим „ТЕЛЕГРАФ“, в който народен лечител ни уверява, че „Сурвачката крепи здравето на българина“. Има и доказателства – по времето на комунизма „ходихме със сурвачките и искрено вярвахме в тяхната сила. Затова тогава имаше и по-малко болни хора от сега.“ Всъщност, украсеното с пуканки и сушени плодове дряново клонче не е нищо друго, а „жезълът на Бог Сабазий. Когато децата сурвакат, се получава наричане – магическа формула, която вика здравето и ни пази“...

Наистина, и народните лечители не трябва да прекаляват със здравословния начин на живот!

„24 ЧАСА“ пък се е погрижил за психичното ни здраве – в броя от 5 януари определя този ден по странен начин: „Да изневерим след стреса по празниците – правим го най-често днес, защо ли?“ Г-жа Мадлен Алгафари го обяснява със „Стрес, търсене на подаръци,  приготвяне на масата по Коледа и Нова година“. За удобство на мераклиите редакцията се е погрижила да допълни анализа на психотерапевтката с календарче – „Вижте кога ще се почива у нас по-дълго през 2023 г., за да се заредите с... търпение и вярност“.

След зареждането трябва да има и разреждане – „ТЕЛЕГРАФ“ в предновогодишния си брой изпреварва датата на изневерите с препоръката „Посрещнете 2023-та с поза водопад“. За любопитните е описана и позата – сложничка за изпълнение, но както уверява всенародният вестник, „След чашка-две може и да ви се стори лесна“.

Какво остана от препоръките за здравословен живот?

А, да – спортът!

„Зяпайте бомбите на Пейдж, полезни са“ – уверява ни „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Има и картинка – за желаещите да се възползват от съвета.

И разяснение: „Най-сексапилната голфърка Пейдж Спиранак се оказа полезна за феновете си. Блондинката обяви, че зяпането на гърдите й влияе добре на здравето на последователите є в социалните мрежи. (...) Голфърката качи германско проучване, което твърди, че взирането в женските гърди за 10 минути на ден е по-добро за вашето здраве, отколкото ходенето на фитнес“.

Е, на спорта сега му казват фитнес, така че – да забравим за него!

И си изрежете календарчето с почивните дни – може да ви потрябва!__

Няма коментари:

Публикуване на коментар