петък, 20 януари 2023 г.

ДАЙТЕ МИ ЧОРАПИ, ДАЙТЕ МИ ОБУЩА!

 

в.„Стършел“, бр. 3983/20 януари 2023 г.

Сещате се за старата детска песничка – детето се радва, че мама е добричка и го пуска на екскурзия.

Зимата, макар все още мека, не е сезон за екскурзии – децата е по-добре да си стоят вкъщи, особено по това грипаво време, в което не се знае кой може да ти кихне вирус право в носа.

Тон дава „24 ЧАСА“ със страница, посветена на „10 най-важни правила за грип без усложнения“.

Съветите, разбира се, са полезни, проблемът е, че препоръката да се вземат препарати срещу грипа се оказва трудно изпълнима.

„ДУМА“ събира цялата сага с лекарствения дефицит в едно заглавие: „Лекарство? Тц!“

Добре, че не са се подлъгали да пишат „Йок“ – веднага щяха да тръгнат едни подозрения за съмнителни контакти с една партия, с която никоя друга не иска да си играе.

А къде останаха чорапите, с които започнахме?

Останаха в „ТЕЛЕГРАФ“: „Откритие на румънски овчар спасява 3 милиона души от болки в ставите“.

Една вечер човекът си прибирал овцете, но те, кой знае защо, отказали и на него, и на кучето, и на гегата му, а стояли край някаква купчина камъни. „Овчарят бързо разбрал, че малките камъни имат приятна, топла аура“ и в свободното си време взел да присяда върху камънака. В резултат му изчезнали болките в гърба и ставите. Похвалил се на съседи – на тях им изчезнали камъните в бъбреците и им паднало кръвното!

Цитиран е и немски учен, според когото „науката е допуснала огромен пропуск“, като не е открила лечебната сила на въпросните камъни. И в резултат – ражда се великото изобретение – чорапи с прах от тях, срещу скромната цена (със специална отстъпка) от сто кинта!

Е, като лекарствата са „Тц!“, ще разчитаме на чорапките!

Тези проблеми не вълнуват „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ – шаренкият вестник се опитва да ни разтуши от проблемите на всекидневието с позитивни новини!

„Хисарския поп бори вирусите с мръвки“ е само за подгряване! Лапвайте някоя мръвка профилактично и продължавайте към следващите новини за българския елит, там, където „Родни гиздавелки пекат дупета на юг“!

Има и нещичко за любителите на животните - „Грамадно куче гушка Емануела“ – само че на картинката не кучето е гушнало фолкпевицата, а тя него. Нищо – чакаме следващата разтърсваща новина!

А докато я чакаме – да научим поостарялата, че „Николета не търпи дрехи“. Че е вярно – вярно е! Има и потвърждаваща твърдението снимка. „Което само може да ни радва. Следващия път чакаме вече цветни снимки“  - коментира изданието.

Ако е въпрос за подобни радости, нека посегнем и към „СТАНДАРТ“, който отбелязва кончината на великата дизайнерка със страничка под заглавието „Вивиан Уестууд получила рицарско звание без гащи“.

Това ли е най-голямото постижение на покойната? Очевидно за българската преса – да.

И така, българският читател, изключил парното, за да не изключи някое от трите яденета на ден, изпратил подсмърчащото си дете на училище, защото там поне е по-топло, сяда, разгръща любимия вестник и се унася в блянове по далечните екзотични плажове, украсени с български дупета...

Дайте му чорапки, дайте му обуща....

Няма коментари:

Публикуване на коментар