събота, 2 септември 2023 г.

МАЙТАП БЕ, УИЛИ!

 

в. „Стършел“, бр. 4015/1 септември 2023 г.

 

Така казваше Алф, пришълецът от Мелмак, на добричкия и наивен Уили, докато се опитваше да хипнотизира котката му, за да є внуши, че е геврек. На Мелмак много били обичали котки.

Не че се оплакваме, но и на нас напоследък непрекъснато ни внушават, че от майтап не разбираме. И сигурно е така, след като от „24 ЧАСА“ научаваме, че „Борисов се шегувал за Мата Хари, снимките с кюлчетата и банкноти – подправени“. Трябваше да се сменят двама главни прокурори, а снимките и видеото да се разнасят три години из медиите, за да стигне строгата, но справедлива българска прокуратура до извода, че всичко видяно и чуто е пълно фалшименто. А самият експремиер „по повод думите му, че това може да е дело на една „прекрасна госпожа“, обяснил, че се е пошегувал, провокиран от публикации, според които снимките са направени от жена. Самият Борисов в една от медийните си изяви я сравни с Мата Хари“...

Не разбираме от майтапи, за разлика от прокуратурата!

Строго, но справедливо ни го казва и „СТАНДАРТ“ – „Много прости хора влизат в морето!“ Макар и по друг повод, пак си е вярно – прости сме, не схващаме тънкия хумор на овластените от нас лидери.

Не можем да схванем и тънкостите на бизнеса по нашенско – репортерка на „ТЕЛЕГРАФ“ с потрес установила, че „Кренвиршът поскъпва двойно от селото до града“.

В пловдивско село „се продават кренвирши на цени от 8,60 до 9,60 лв. за кило. За сравнение в столични магазини продуктът на същия производител върви по 19,90 лв. за кило“.

Тоя майтап, с десетте кинта надценка, също не го разбираме.

Много сме прости!

Добре, че е „ТРУД“, който да ни даде ценни съвети как да се преборим с инфлацията и спекулата – „Варете лютеница, пестите шест лева на килограм“!

С изричната уговорка, че в изчисленията не била включена сметката за тока, а също и цената на бурканите и капачките. Макар успокоително да се отбелязва, че „През тази година цените на стъклените буркани се нормализираха“.

Поне едно нещо в държавата да се нормализира! Браво!

В сушавото откъм спортни успехи време „24 ЧАСА“ с възторг отбелязва родното футболно постижение – „Здрав бой преди „Левски“ – „Айнтрахт“. Под снимката на стотина сини привърженици с черни фланелки, вдигнали приветливо дясна ръка в подозрително познат ни жест, възторжено ни се обяснява, че „Според най-различни информации от сайтовете за ултраси мелето е било предварително уговорено. По 15 запалянковци от „сини“ и немци влезли в здрав ръкопашен бой. Всичко обаче приключило за по-малко от минута – 35 сек. А победата в боя била за нашите...“

Българи – юнаци! Бийте, братя българи! Като няма битки в Народното събрание, хората са принудени да се пердашат помежду си.

За съжаление парламентът е във ваканция чак до петък, екшъните там предстоят... Макар че според „СТАНДАРТ“ има нещо като увертюра – „Екшън в парламента. ПП не иска да седи до едни депутати“.

Казано по-разбираемо, хората от „Промяната“ не били искали да седят до тези от „Възраждане“. Доста безпредметно искане – когато „възрожденците“ искаха да набият някого, си ставаха от местата и си го намираха – в най-честия случай – на трибуната. Така че няколко стола по-вдясно едва ли ще са от решаващо значение.

Но ние тия тънкости на парламентарния живот не ги разбираме, както и майтапите на висшето общество.__

Няма коментари:

Публикуване на коментар