петък, 29 септември 2023 г.

МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ОТ...

 в. „Стършел“, бр. 4019/29 септември 2023 г.

 Не че ме гони носталгията, но едно време си имаше ред! И човек знаеше пред кого да легне и на кого да се помоли, за да се уреди въпросът.

Ниска ти е заплатата – събираш стотина души с ниски заплати, лягате на паветата пред Министерския съвет и Бойко вдига заплатите.

Високи са ти данъците – събираш стотина данъкоплатци, лягате сред  „Дондуков“ и Бойко сваля данъците.

Имаше си ред и чинопочитание, а сега – анархия!

Слава Богу, яви се новата твърда ръка – и нещата започнаха да се връщат отново на местата си.

Имате проблеми с украинския внос? Нямате проблем!

„Пеевски размаха пръст на правителството на Денков: Ако не се справи със земеделците, ще се намесим ние“ – радостно отразява височайшето съпричастие „ПИК“. Ако изпитвате известно съмнение какво точно е правителство и плаши ли се от размахан пръст, „СТАНДАРТ“ ще ви насочи към правилния отговор: „Пеевски категоричен! Какво е правителството у нас“.  Не се сещате какво? Ами – това, което изпълнява насоките, указани му от най-високо място: „Той уточни, че министър-председателят акад. Николай Денков и финансовият министър Асен Василев трябва да подпишат документ със земеделските производители...“

Той уточни – те подписаха!

Ако не ви харесва нещо в съдебната система – знаете вече към кого да се обърнете – „Пеевски каза кога ще има избор на нов Инспекторат на ВСС“. Висшия съдебен съвет - за тези, които не се сещат какво означава съкращението и си мислят, че съдебната власт е независима.

И вярващите вече има към кого да се обърнат, когато злите политически козни затварят християнски храмове – веднага следва разпореждане – „Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите“ – обнародва разпореждането „ТРУД“.

Със синодалните старци се работи трудно, затова към нареждането си г-н Пеевски е добавил и захарче: „още в понеделник ще предприемем необходимите законодателни промени, с които държавата ще увеличи субсидията, така че да се осигури издръжката на храма.“

След като вече са решени проблемите на зърнопроизводителите, Светия синод и съдебната система, логично е да очакваме и решаването на фундаменталния въпрос – промяната на българската Конституция. Тук няма шест-пет, всичко е вече готово: „Пеевски: До Нова година ще имаме нова конституция“ – уведомява ни „24 ЧАСА“. Пред „СТАНДАРТ“ носителят на твърдата десница, г-н Пеевски, е още по-конкретен„Всичко е изчистено по темата. На 6 октомври ще има първо гласуване. На 6 декември ще е второто гласуване, на 7 декември ще е трето гласуване и новата конституция ще бъде приета“!

Ако си мислите, че това са празни обещания, опасявам се, че жестоко се лъжете. Хубаво е да си припомним стари истории, публикувани в старите вестници – ако отворим „ДНЕВНИК“ отпреди шест години например, ще си спомним как в студиото на Нова телевизия г-н Йордан Цонев, незаслужено по-известен с прякора си, предаде на водещите специални поздравления: „Пеевски праща много поздрави и Ви желае творчески успех“.

След този сърдечен поздрав водещата Анна Цолова изчезна не само от Нова, но и от всички телевизии. А телевизиите престанаха да задават дразнещи някого въпроси.

Вместо това днес, няколко години по-късно, парламентарните репортерки запъхтени търчат след г-н Пеевски, да не би да изпуснат историческите му изявления. А редакторите всяка вечер внимават да не ги пропуснат в централните новини.

Г-н Цонев от известно време вече не предава ничии поздрави, но знае ли човек?

Няма коментари:

Публикуване на коментар