петък, 25 август 2023 г.

ОПАШКАТА НА КРУШКАТА

 в. „Стършел“, бр. 4014/25 август 2023 г.

 От старите хора знаем със сигурност, че всяка крушка си има опашка – дори тези, на които опашките са откъснати. В откъснатите опашки се крият тайни от далечното и близко минало, затова сума ти народ – учени и не чак дотам, се спускат в издирването им. На тайните, не на опашките.

Тайната на падането на Първата българска държава ни разкрива „ТЕЛЕГРАФ“ – „Василий II завладява България заради убит любовник“! Според неназован източник, надяваме се, исторически, в една от битките синът на Самуил убива византийски военачалник. „Този Никифор всъщност бил интимната половинка в живота на император Василий. Научавайки за смъртта на любовника си, императорът се заклел, че докато не унищожи проклетото българско племе, ръката му няма да остави меча в ножницата“... Следват ослепяването на Самуиловите войници и други ужасии – и после ще ми говорите за сексуална толерантност!

Един уважаващ себе си вестник не може без секс – при това – за всички вкусове и предпочитания. Затова „СТАНДАРТ“ балансира ловко в две последователни седмици между „Как Коко накара любовници и съпруги да ухаят еднакво“ (става дума за парфюма „Шанел“) и „Защо най-красивите жени обичаха некъпания Серж“ (Генсбур, разбира се).

Напоследък никой от всекидневниците не долюбва президента, но обвиненията в еднолична власт и корумпирани служебни кабинети вече станаха банални, затова се търсят нови начини за компрометиране – като в „ТРУД“, където политологът Стойчо Стойчев констатира странно природно явление – „Президентът е загубил всякаква тежест, лети свободно из облаците от яд“. Погледнете нагоре, когато имате време – може и да го видите.

„24 ЧАСА“ пък внимателно следи телевизионните прояви на сменилия няколко партии депутат Явор Божанков, за да изстреля компрометиращия факт, че „Румен Радев правеше лицеви опори в клубовете на Алексей Петров“. При това – не по една, а по петдесет!

А ожесточената съпротива на социалистическата партия срещу настъпващия джендъризъм (или както там му казват) намира своето обяснение в „ДУМА“ и текста на г-н Петрушев „Прекрасният нов либерал-тираничен свят“.

Че „внезапно се оказваме в либерален строй, чиято свобода на практика е тиранична“, е ясно. Че „езическото слънце на многополовия блян се развя над Райхстага и се задипли пред фасадата на Белия дом“ – също, макар че е странно как слънцето може да се вее и задипля. Че първите опити за смяна на пола са правени от д-р Менгеле в концлагерите също бяхме чували.

Но далечният замисъл на перфидните джендър идеолози е повече от ужасяващ – „Спокойно може да допуснем, че по-младите от нас ще станат свидетели на това как ти покачват социалния рейтинг за нулев въглероден отпечатък, ако доброволно се подложиш на операция за слагане на изкуствен стомах, през който храната да се слага и вади през една и съща пролука. Това вече се прави с крави. Тези героини спасяват атмосферата от незеленосъобразните си газове...“

Леле, како, що ни чака...

За стомасите не знам, но вече „Пеперуда без уста се излюпи у нас“ – прави ни съпричастни с чудото „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Чудо, макар и не чак дотам – става дума за африканска пеперуда в пловдивския природонаучен музей. Така я е създала природата – да не се храни, само да се размножава.

Затова „Женските представители на пеперудата живеят около две седмици, ако чакат партньор, с който да се оплодят“. И тук вече иде чудото – „В противен случай живеят около седмица и имат две поколения годишно“!

Как става тая работа – си знаят само пеперудите и редакторите на българския вестник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар