неделя, 20 август 2023 г.

ДОКАТО ЛАПАМЕ МУХИТЕ

в. „Стършел“, бр. 4013/18 юли 2023 г.

Тоя мач сме го гледали вече много пъти. И му знаем резултата – ще минат изборите, Мая ще си раздигне палатките, паметникът с навирения автомат ще си остане на мястото под благовиден предлог и така – до следващите избори, когато гражданската съвест на леви и десни отново ще се събуди от зимния си сън и ще започне да сипе огнени слова в онова, което за благоприличие наричаме „социални мрежи“. Защитниците на паметника ще ги определяме като недоубити комунисти, те пък ще наричат противниците му „Обикновени фашисти“.

Така черно на бяло си пише в „ДУМА“ – има си го и в заглавието, а така започва и коментарът на г-н Боян Бойчев – „В България фашизмът надига все по-уверено глава“!

По-конкретно казано – „Решението (за демонтажа на МОЧА – б.а.)  бе посрещнато с бесен възторг от фашизоидите в социалните мрежи. Кресливи и арогантни по принцип, сега те направо изпаднаха в делириум, подобен на този, с който германците са слушали речите на Хитлер“.

И още по-конкретно – „Реваншът на наследниците на тези, които приветстваха хитлеристката армия на Орлов мост, на тези, които се забавляваха с немските офицери по софийските клубове, докато в газовите камери на Треблинка и Бухенвалд бяха избивани хиляди, е страшен. Те няма да спрат с демонтирането на паметника“...

Предполага се – ще продължат с проституцията (макар и с офицери от други армии). И с масовото изтребление на неудобните, разбира се!

Тези, които ще отбележат, че се връщаме към конфронтацията от началото на 90-те години, няма да са прави – сега се опитват да ни насъскат още по-свирепо едни срещу други.

А всичко би било много по-просто, ако си бяхме спомнили, че всичко е любов – както ни предлага „24 ЧАСА“ с любопитната информация „Какъв любовник сте според автомобила, който карате“. Уебсайт за запознанства си направил труда да анкетира две хиляди жени „с въпроса как се справя сексуално партньорът им и каква кола кара“. На незавидното първо място по скоростно приключване на акта са собствениците на БМВ – средно по 3 минути. Според анкетираните най-добре се представяли каращите Волво – 17 минути.

Возещите се в автобуси са извън класацията. Може би – защото градският транспорт си има повече проблеми с гратисчиите, отколкото с мераклиите. А може би – заради специфичния аромат на возещите се в него.

Ами – след като оставиха половин София без топла вода за цяла седмица, какво искате!

Ако ще си говорим за топла вода, няма как да подминем „ТРУД“, който открива топлата вода с разобличителната публикация „Кирил и Методий са официални служители на Византия“. Така било според гръцките учебници.

На патриотарите, които светкавично ще поискат пренаписването на учебниците на комшиите, ще препоръчаме първо да прочетат житието на Константин Философ, писано от Св. Климент Охридски – там подробно са описани всичките му мисии. 

Макар че житието е пространно, с много букви, кой ти има време да чете сега такава книжнина! По-важното за съвременния български читател е, че Европа иска да го научи да яде изсушени червеи и буболечки. Били пълни с протеин и други полезни нещица. Само споменаването на тази идея предизвика буря във вече споменатите мрежи, наричани социални. Посегни на пържолата на българина, за да събудиш в него лев наш  набалкански!

Добре, че е „ТЕЛЕГРАФ“, та да внесе известно успокоение в дискусията с „Нощно пиршество! Поглъщаме буболечки, докато спим“...

Сериозно – докато спим с раззината муцуна, гадинките се увирали в нея  и така „Пълним стомасите с 10 паяка и 70 други насекоми през целия си живот“...

Нищо страшно, значи – ние така и така си ги ядем на муфта, ще се справим и с онези, култивираните, от магазина!

А докато лапаме мухите – ще ни насъскват едни срещу други, както други страни и народи не са ни насъсквали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар