петък, 15 октомври 2021 г.

ЕДНА ТОЛЕРАНТНА КАМПАНИЯ

 в. „Стършел“, бр. 3919/15 октомври 2021 г.

Кампанията още не е започнала, но всички заявиха, че тоя път ще бъде различно – няма да се ругаят публично, няма да си ровят в чаршафите, битката няма да бъде битка, а само борба на идеи.

Живеем в двайсет и първия век – няма защо кандидатите да се ругаят помежду си, затова си имат медии, с които иначе нямат нищо общо!

Фейсбук може и да блокира отвреме-навреме, но все пак е предпочитано средство за малки провокацийки – дори печената Татяна Дончева се върза на партенката за подмазваческата реч на кандидата проф. Герджиков. Опровержението си е опровержение, но междувременно пропрезидентско тролче разпространи нова – че професорът не бил превеждал Аристотел от латински, а от руски, доста по-близък нам език.

Кандидатът Лозан Панов пък се сдоби с нов прякор – „Дясната патерица“ на кандидата за президент Румен Радев“. Това поне твърди редакционна статия в „ТРУД“. Оказва се, че задкулисните режисьори издигат кандидатурата му, „за да не позволят кандидатурата на проф. Атанас Герджиков да застраши втория мандат на Румен Радев“.

За да е по-сигурно, че заблудените десни избиратели няма да се подведат, всекидневникът добавя още, че „Вицето на Лозан Панов – погнусена от народа си“. В смисъл „Според Мария Касимова-Моасе, явно няма по-проста, невъзпитана, нечистоплътна и дрипава нация от българската“.

За да бъде по-убедително, са цитирани и избрани откъси от публикации на журналистката – да хване дикиш!

Междувременно Лозан Панов отвърна на удара – за да докаже на публиката, че не е дясна патерица, той атакува действащия президент (цитираме по „24 ЧАСА“): „Конституционният катарзис не е в обществен интерес. Той е в личен интерес на кампанията на господин Радев, той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт – това се случи тогава, когато беше засегнат неговият интерес“.

И мимоходом го определи като „фалшив герой“...

Най го отнесе подозрително популярната кандидатка Луна – „УИКЕНД“ публикува голи снимки на певицата, придружени с коментар, че на плажа „Луна се настанила удобно и взела да се маже с масло сластно-сластно, наблягайки на интимните зони“...

В интерес на истината, седмичникът коректно отбелязва, че „Певицата, която е около 50-годишна, може да се похвали със стегната фигура“.

Дотук с президентите!

Чакаме толерантната кампания за парламентарните избори!

Ако тази вече ви е писнала – последвайте примера на известните – „МОНИТОР“ също ви го препоръчва: „Ужасен от екранизацията, композиторът на „Котките“ си купил куче“ – „Прочутият британски композитор Андрю Лойд Уебър до такава степен се разочаровал от екранизацията на своя мюзикъл „Котки“, излязла през 2019 г., че си купил куче.“

На него му е лесно – а ние все пак трябва да си изберем някой от всичките предлагани ни кандидати.

Да си изберем куче – някак не върви! Другите държавни глави само ще го чешат между ушите и ще го карат да подава лапа. Пък то, милото, няма да може и думица да обели, само ще ги гледа с предан поглед...

Което се и иска от нас, между другото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар