петък, 22 октомври 2021 г.

СБЪРКАН СВЯТ

 

в.„Стършел“, бр. 3920/22 октомври 2021 г.

Тоя свят съвсем взе да се сбърква!

Новият Супермен е бисексуален“ – сразява ни с новина „ТРУД“. И пояснява, че всъщност не старомодният Кларк Кент, а синът му ще „люби журналист в нов комикс“.

Журналистите са затова – да бъдат обичани и любени! Особено някои.

Колегите от „СТАНДАРТ“ малко са се престарали в предлагането – „Да срещнеш Делян Пеевски“ не е римейк на познатия филм, а нещо много повече – ексдепутатът според вестника „Нито е дявол, нито ти взима душата. Не гази Конституцията, а се явява в ДАНС на секундата, когато го повикат“.

Браво! И отгоре на всичко – „Грижи се за здравето на репортерките в пандемията, носи маска и ги призовава да спазват дистанция“!

Евала! И още – обувките му са „в пъти по-евтини от чантата на Татяна Дончева“ и „Не живее в приказен замък в дубайската пустиня, няма преторианска гвардия и кара Ауди, а не Ролс-Ройс“...

Имахме си вече един Човек от народа – явно е дошло време за следващия!

Прославата на народните човеци продължава „ТРУД“ – „Токът стана над 500 лева, при нас беше 70 лева“ – обяснява на прост човешки език експремиерът Борисов успехите на своето правителство и неуспехите на служебното. Можеше да спомене и провала на енергийната политика на Макрон и Меркел, които също изтърваха цените, но те си имат свои изборни гайлета – да си се оправят сами!

СТАНДАРТ“ деликатно включва в дискусията за цените на тока и газа и руския президент – „За рождения си ден Путин свали почти наполовина борсовите нива на газа“.

Ако досега не сте вярвали, че има топла връзка между Кремъл и „Дондуков 2“ – ето ви доказателството!

Сбърканящина е забелязал и „МОНИТОР“ – „Кандидат-депутат отива на избори в 2 различни партийни листи“! Благоевградски кандидат да оправи Родината се кандидатирал едновременно в листите на „Българско национално обединение“ и на „Русофили за възраждане на отечеството“.

Предизборната кампания позасенчи ваксинационната, доколкото я имаше, разбира се. Но ковидът не прощава – той вече действа и ментално! „Тарикати с менте сертификати се натискат за ваксина“ – констатира „ТЕЛЕГРАФ“. Според всекидневника вече „дори в сайтовете за нови и употребявани вещи плъзнаха обяви за сертификати. В момента цената на услугата варира между 50 и 400 лв.“. Добронамерен доктор вкарва данните ви в системата и ви издава срещу въпросното символично възнаграждение съвсем истински сертификат. Проблемът, разбира се, идва, ако сте прежалили четирите стотака и все пак решавате да се ваксинирате – вече сте в системата!

А че светът е вече на път съвсем да полудее, ни доказва публикация в „24 ЧАСА“ – „Не пуснаха президента на Бразилия на мач, защото отказва да се ваксинира“!

Щом там дори на президента си не му цепят басма, какво остава за редовите посетители на бразилските кръчми!

Преболедуването от ковид също не е гаранция за душевно здраве – „Датски художник прибра € 70 000 за две бели платна“ – коментира културното събитие „ТЕЛЕГРАФ“. В смисъл – „Датски творец, получил банкноти, възлизащи на 534 000 крони или 70 000 евро, за да ги вложи в свое произведение, предаде две празни платна“... Вместо да налепи връчените му от Музея на модерното изкуство в Олбург банкноти по платната, както бил обещал, и с това да създаде своите уникални творби, човекът ги прибрал и върнал обратно чистички бели платна. И уточнил, че „Творбата се състои в това, че взех парите“.

Пък творбата се била казвала „Вземи парите и бягай“...

Никакъв намек към предизборните боричкания у нас, моля ви се, какво си помислихте!

Ама и вие сте едни...

Няма коментари:

Публикуване на коментар