петък, 8 октомври 2021 г.

КОВИД РАКИЕНО ВРЕМЕ

 в. „Стършел“, бр. 3918/8 октомври 2021 г.

 Привържениците на традиционните антивирусни мерки от векове си знаят, че най-доброто средство срещу грип е ракия с чесън. Може и да понамирисва, но действа ефикасно. В смисъл, че на човек спира да му пука за вирусите.

На повечето българи не им пука и без тия изпитани средства, но все пак „ТЕЛЕГРАФ“ бие тревога: „COVID удари и домашната ракия“! Данните са официални – на агенция „Митници“„Приходите от акцизи върху изварената в регистрирани казани ракия падат с над 100 000 лв през миналата година спрямо предходните 2“!

Произведени са петдесет тона по-малко!

Братя, накъде сме тръгнали?

Малко успокоение вдъхва подзаглавието, според което „1500 са легалните казани, незаконните са над 9000“.

Незаконните казани вече пеят своята зла песен – и из печата започнаха да се явяват странни информации – вече няма да ни разбиват вратите с кози крачета, а „Киберкрадците ще влизат вкъщи през печката и климатика“ – твърди „СТАНДАРТ“.

Човек вече и на ютията си вяра да няма! Добре, че новите технологии не са толкова напреднали у нас, че вече наистина щяхме в чудо да се видим!

Далеч от ракиената профилактика, професионалните медици също разчитат на технологиите – „40 лева за COVID преглед по телефона“ – популяризира новостите в медицината „ТЕЛЕГРАФ“. Чрез специално приложение специалистите щели да отговарят на въпроси по чат. „За целта предварително трябва да се заплати определена от лекаря сума. След това в рамките на ден той ще отговори на запитването, като дори може да изпише и лекарства“!

Кво му плащаш!

С профилактиката обаче не бива да се прекалява - забравят се основни правила! „ТРУД“, например, е забравил указанията на експремиера Борисов хотелът-подпорна стена или подпорната стена-хотел край Алепу да се превърне в къщичка за птички и минава на откровено опозиционерски позиции!

„ВАС трябва да разреши строежа на „Алепу вилидж“ – обосновава възражението на вестника доцент от Софийския университет на цяла страница.

Пак на цяла страница няколко дни по-късно кметът на Созопол обяснява как „Спирането на „Алепу вилидж“ ще е лош сигнал за инвеститорите“.

Още ден по-късно инженер геолог отново на цяла страница разяснява, че „Без подпорната стена вече нямаше да има шофьорски плаж“!

Не че сега има, но нали не е сезон – трае се.

Уникален пример за независима, честна, почтена и последователна редакционна позиция – на който му стиска – да го следва! Толкова незаконни строежи има из страната – плачат за медийна защита!

Без да прибягва до вестникарски адвокати, младши полицейски инспектор от Пловдив е успял да защити човешките си права – „Полицай заспа в патрулката, измъкна се от наказание“ – научаваме от „МАРИЦА“. Униформеният кротко отмъркал по време на дежурство, когато теоретично би трябвало да защитава обществения ред и законността, а камерата в колата добросъвестно засякла, че е проспал един час и 14 минути.

Началството решило да го накаже, но – ядец! Съдът отменил наказанието, тъй като „Не е спазено установеното от чл.206, ал.1 от ЗМВР изискване дисциплинарно наказващият орган преди налагане на дисциплинарното наказание да изслуша държавния служител или да приеме писмените му обяснения (...) Посочената норма на чл.206, ал.1 от ЗМВР е императивна и нейното неизпълнение от дисциплинарно наказващия орган представлява достатъчно и самостоятелно основание за отмяна на заповедта".

Разноските по делото остават за сметка на пловдивската дирекция на полицията.

На печелившия – честито! Като се донаспи - да почерпи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар