петък, 27 август 2021 г.

Хайде, наш`те!

 

в.„Стършел“, бр. 3912/27 август 2021 г.

Прочитът на горещите новини навежда на мисълта, че заради летните отпуски в парламента са изпратени спортните репортери.

Репортажът на „ТРУД“, излязъл в не съвсем кадемлийския брой от петък, 13-и, съвсем прилича на репортаж от мач на изпадащ в по-долните групи отбор: „46-ият парламент вече е пътник“ – обобщава ситуацията всекидневникът.

И участниците в мача се държат съвсем като изнервени играчи на изпадащия – „Бой и „дебели задници“ огласяха Народното събрание“.

Както отбелязва друг участник в мача, г-н Л. Дилов, „В селото на въртоглавите всеки ден е панаир“.

Под „Селото на въртоглавите“ очевидно се има предвид най-висшия законодателен орган на държавата, което никак не е ласкателно за избирателите, затова ще приемем мнението на г-н Дилов като самокритика.

СТАНДАРТ“ пък вижда в случващото се нещо като поредната футболна война – „Партиите влязоха в Трета световна“. И пояснява, че „Пет епични битки превърнаха държавата в бойно поле“.

За всички, които ще проявят съмнение„Държавата бе превърната в бойно поле на пет епични битки, в които примирие не се очаква, а всеки генерал обяви поредната мобилизация, за да подсили армията си преди основното изборно сражение около Димитровден“. Има вече и жертви – „Туристически ракети удариха право в гърба здравния министър, а четирите бизнес организации извадиха танковете и обявиха мащабна сухоземна енергийна операция...“

Както обичаше да казва един бивш президент – при това положение най-добре е танковете да дойдат.

Или поне боклукчийските камиони, защото „Избори № 3 отварят кофите за боклук“.

Междувременно отборите предприемат бърза смяна на тактическата схема, макар работата май да се е оттекла вече – според „24 ЧАСА„Мая и 12-те є депутати вярват, че ще промушат правителство. Но само с Христо и президента дупката е твърде тясна“.

През каква дупка трябва да се провре правителството не става ясно, но всеки, заставал зад точката на дузпата, знае колко малка започва да му изглежда седемметровата врата отсреща.

Но надежда все пак има – на връх въпросния петък, 13-и, според „ТЕЛЕГРАФ“ „Чукаме на дърво за Гинес“.

Стотици ентусиасти се събрали около специално наредени дървени маси пред НДК, за да чукат на дърво, та ако не да счупят каръка на датата, поне да влязат в книгата на „Гинес“ за най-много чукащи на дърво едновременно.

Според вестника участниците били точно 300 – с 49 повече от досегашното световно постижение.

Ако не друго, поне ще влезем в световните новини! Ако не сега – през зимата! Цитирани от „24 ЧАСА“ строителни фирми заявяват: „Пътища ще замръзват, нямаме пари дори за сол през зимата“.

Е, тогава ще имаме шанс да влезем в „Гинес“ и като най-голямата ледена пързалка на планетата – почти 111 000 квадратни километра!

Хайде, наш`те!

Няма коментари:

Публикуване на коментар