петък, 3 септември 2021 г.

ЗАПОЧНА ДА СТАВА ВЕСЕЛО!

 

в. „Стършел“, бр. 3913/3 септември 2021 г.

 Вече не сме дори в каша – вече сме в бъркоч от интриги, простотии и компромати.

Толкова е тъпо, че чак започна да става весело!

Ако се вярва на „24 ЧАСА“, преди още да се знае кога и как ще има избори, „Радев започна кампанията си. Останалите кандидати са назад с няколко обиколки“.

Президентът отишъл в Родопите – дотук добре. Приемаме, че това са предизборни номера, особено обещанието му след четвърт век до Смолян да се стига по въздуха. По-странно е съмнението на всекидневника „Дали е слушал за твърдението на Тодор Живков, че ако един държавник не е обърнал внимание на Родопите, той със сигурност ще загуби следващите избори, не е известно“.

Нямам спомен Тато да е водил изборни кампании по начина, по който се водят сега, но със сигурност си спомням, че и без да обръща особено внимание на Родопите, Делиормана или Видинско, той пак си печелеше изборите с дежурните 99.99 на сто. Но може пък някъде из томовете му да има и такъв цитат – казва ли ни някой!

Междувременно, макар и няколко обиколки назад, кампанията си започна и втори кандидат - „СТАНДАРТ“ с възторг отбелязва появяването му: „Дама срещу Радев за президент. Следва завет на Ванга“!

Госпожа Цвета Кирилова, кандидат за президент, „заяви пред Нова ТВ, че влиза в президентската битка (...). Относно своята кандидатура Цвета обясни, че още преди години Ванга е предсказала, че светла жена ще промени България“.

Брюнетки от цяла България, изрусявайте се!

Към г-жа кандидат-президентката и автора на текста имаме само една забележка – предсказанието за русата жена, която ще ни оправи, не е на Ванга, а на Тамара Глоба, руска астроложка. Но да се влезе в кампания с обяснението, че успехът е предречен от дългата ръка на Москва някак не иде!

Резките промени на времето са позасегнали „МОНИТОР“, от който с удивление научаваме, че „Гардове на четири крака пазят депутатите“. Заинтересувани от новата тактика на НСО, се залавяме и с дребния шрифт, за да ни успокоят, че офицерите от службата не лазят на четири крака, а става дума за домашните любимци на нашите избраници. Малко смущаващо е изявлението на депутат пред „ТЕЛЕГРАФ“ на въпроса дали има домашен любимец. Парламентаристът решил да се пошегува и отвърнал: „Имам тъща“.

Ако си припомним заглавието, няма как да не се възхитим от твърдата ръка на избраника на народа, пред когото дори тъщата лази на четири крака!

Междувременно животът в държавата си тече, както си е текъл винаги – цитирано в „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ съдебно решение гласи, че „Почерпка за полицай не е рушвет“.

„Случката се разиграва на столичния булевард „Никола Вапцаров“, където двама полицаи спрели автомобил заради неправилен завой. След като шофьорът дал документите си, униформените му казали, че е с изтекла „Гражданска отговорност“ и може да почерпи“.

Отначало обвинили прежаднелия катаджия за поискан подкуп, но впоследствие го осъдили условно за престъпление по служба – че „не е документирал констатираните нарушения“.

Е, сега вече не нарушителят, а полицаят ще трябва да почерпи!

Наздраве – да е весело!

Няма коментари:

Публикуване на коментар