вторник, 14 септември 2021 г.

ЗА ПРИЛИЧНО ПОВЕДЕНИЕ!

 в. „Стършел“, бр. 3914/9 септември 2021 г.

 В обществото общо взето трябва да се държим прилично – да кашляме в лакътя си, за да не пръскаме зарази, да не казваме лоши думи на другите, да не налитаме на бой и прочие.

Поголовното моторизиране на нацията доведе до нов тип конфликти – кой къде да спре колата и с какво право. Казват се лоши думи, налитаме на бой, дори някои се стрелят. Затова „24 ЧАСА“ опитва да сложи ред в паркинговата анархия с препоръката „Ако някой е паркирал неправилно, снимайте, а не се бийте“. Многостраничният всекидневник си има и удобствата – няколко страници по-нататък препоръката е обогатена: „Снимайте, а не драскайте колата на неправилно паркиралия!“

Навремето изкривяваха и чистачките, само че колегите не са се сетили да припомнят и тоя кофти номер. Но все пак напомнят, че „Изобщо саморазправата е глупост и пишкомерство“.

Дотук с детската аудитория!

Далеч от безгрижната детска възраст, народните ни избраници, загрижени за светлото ни бъдеще, не пестят усилия и богат речников запас в борбата за процъфтяване на Родината: „Депутати се обиждат на смокинов лист, скафандри и лицемерие“ – резюмира „ТЕЛЕГРАФ“.

Смокиновият лист очевидно е последният писък на модата в политическите дискусии – всички партии си го оспорват.

„БСП няма да бъде вашият смокинов лист“ – започва спора депутатът Иван Иванов от БСП, атакувайки позицията на Демократична България.

Веднага за листото се хваща и Мая Манолова – „Изправи се БГ“ няма да бъде смокинов лист на БСП“.

Правилното място на листа все пак намира г-н Тома Биков от ГЕРБ – „Иначе кой ще бъде смокиново листо? Президентът?“.

Споровете продължават и през тази седмица, дано някой се прежали да тури листото на мястото му, иначе все ще се намери детенце, което да рече „Парламентът е гол!“

В зората на първоначалното натрупване новозабогателите бързаха да се похвалят по телевизията, че вече се къпят всеки ден – това очевидно се смяташе за белег на аристократизъм.

Уви, времената се менят и от „24 ЧАСА“ научаваме нова тенденция - „Холивуд в спор да се къпем ли“. Следват и подробности – „Холивудските актьори Аштън Кътчър и Мила Кунис обявиха публично, че не се къпят и изобщо не намират нужда да вземат душ, а ползват само мокри кърпички. Те не къпят и децата си. „Ако виждаш, че са мръсни, почистваш ги. В противен случай няма смисъл“ обясняват звездите в радиопредаване. Сапунът отнемал полезни мазнини от кожата.

Как не го казаха малко по-рано, преди „Топлофикация“ да започне шестмесечните си ремонти – можеха да бъдат използвани като рекламни лица на кампанията! Щяха да ни спестят и препоръките да се мием срещу ковид! А миенето изглежда изнервя народа – в „ТРУД“ четем как „Мъж плаши с пистолет двама без маски“. В някакъв магазин станала някаква разправия, единият от участниците „започнал да заплашва и обижда опонентите си, а когато започнали да се приближават към него, извадил пистолет, като предупредил да стоят далече, защото са без маски“!

Оригинален, но радикален начин за предпазване от зараза!

Антиваксърските инициативи са провокирали трудовия всекидневник да излезе с революционно предложение – „Отворете антиваксърски ресторанти“. Идеята е да се отворят ресторанти само за антиваксъри, обслужвани от антиваксърски персонал, а ако някой все пак се зарази, да го лекуват в болница с доктори-антиваксъри.

Иронията е в това, че пародийното предложение на вестника като нищо може да се възприеме от убедените, че в серийните номера на ваксините е закодирано дяволското число 666, а прочетени по специален начин, имената им са почти като древноеврейското име на Луцифер...

Все пак – мийте си ръцете! Ако не помага, поне и не вреди!

Няма коментари:

Публикуване на коментар