петък, 24 септември 2021 г.

ТОПЛИ, ПАРЯТ, НЕ СЕ БАРАТ!

 

в. „Стършел“, бр.3916/24 септември 2021 г.

Става дума не за гевреци, разбира се, а за горещите новини по страниците на свободния от всичко печат.

„ТРУД“ дава своя принос в борбата с пандемията и към кампанията за ваксинация – „64-ма ваксинирани умряха от COVID-19“ – твърди тлъстото заглавие. Антиваксърите доволно кимат с глави и продължават към следващите новини, но ние не сме такива хора и се зачитаме и в по-дребния шрифт. Оказва се, че наистина „64-ма ваксинирани българи са починали от COVID-19 от 1 март досега“според здравното министерство. Само че пак според министерството „Общият брой на загубилите битката с коварния вирус за този период е 9 494“. Погледнато статистически – 0.67 на сто от починалите. Отгоре на всичко „Не се знае дали част от имунизираните пациенти (...) не са с фалшиви сертификати. Според източници на „Труд“ пазар за фалшиви сертификати има и цената е паднала до 100 лв.“ По-евтино от тест – кво му плащаш!

Докато все още сме на медицинска вълна, да се върнем към последиците от законодателството върху средния български гражданин – „Символично“ закриха спецсъда и прокуратурата, но един от клиентите – Митьо Очите, пак вдигна кръвното“ – резюмира събитията „24 ЧАСА“.

Приетият на първо четене законопроект се оказал почти фатален за клиента на спецсъда – „В кулоарите разпалено се коментираше как несебърският бос е черпил в неделя в дома си в Кошарица за предстоящото закриване на Специализирания съд и прокуратура. А в сряда той бе приет около 18.30 по спешност в специализираната болница (...) Пулсът му е бил 200, а сърцето му е излязло от нормалния ритъм“.

От прочетеното не става ясно дали нещастникът е вдигнал кръвно от почерпката, или от това, че законът не мина на второ четене, та спецсъдът си остана.

То ще си проличи!

Първите застудявания ни подсетиха и за повишението на цената на парното. Според информирани медии – до 20 на сто. Направо тръпки да те побият!

„МОНИТОР“ ни дава пример как човек може да се освободи от тази тегоба – „Стар ерген не пуши, не пие, не тича по жени, а гледа 70 котки у дома си“!

Симпатичен британец отглеждал котки вече трийсет години в дома си. Според неговите твърдения – обучавал ги да помагат на епилептици – разпознавали припадъка преди да е започнал. Естествено, комшиите се оплакали на властите, властите дошли да преброят писаните, а собственикът им обяснил, че тия седемдесет са нищо – преди време бил гледал сто и четирийсет.

Къде остана парното? Ами – за края на антрефиленцето – човекът откровено си казва: „Не пия, не пуша, не тичам след жени. Просто прекарвам време с котки и всички проблеми изчезват. Освен това е много топло в стаята с котките “.

Котки по улиците – дал Господ! Граждани, запасявайте се! Зима иде!

В тия напрегнати времена човек все по-често посяга към нестандартните новини, та малко от малко да се поразтуши. „ТЕЛЕГРАФ“ се грижи за нас - специализираното телеграфно издание „ЧУДЕСА И ВЯРА“ ни светва, че „Мойсей направил първия Суецки канал“.

Ние си мислехме, че било чудо, то било просто канал! Така е, като не се чете внимателно Стария завет!

А Индиана Джоунс може направо да си изяде шапката от яд, че не се е сетил да търси изчезналия кивот по нашенско – пак според христолюбивото издание „Търсят кивота в Търново“.

Патриотично, откъдето и да го погледнеш! И гореща новина, откъдето и да я подхване човек!

Топла, вряла, вдига пара, не се бара!

Няма коментари:

Публикуване на коментар