петък, 17 септември 2021 г.

НА КОГО НИ ОСТАВЯТЕ?

в. "Стършел", бр. 3915/17 септември 2021 г.

Стана тя, каквато стана – още един парламент ни остави.

Бяхме си излъчили хора, които да ни представляват - да се наричат едни други комедианти, болонки, палячовци и по други разни начини, които не е прилично да се пишат и говорят, освен в парламент.

На кого ни оставяте, скъпи наши представители? Сега, докато си назначим нови, сами ли ще трябва да си се ругаем и попържаме взаимно! Не ви ли е мило за гражданския мир и нормалното човешко общуване?

Вярно, имаме си независима от всичко свободна преса, която може да поеме част от основните ви задължения, но и тя, въпреки очевидния си професионализъм, не може да насмогне. 

Вашето болезнено отсъствие от обществения и политическия живот вестниците се опитват да компенсират, като ни пробутват други известни личности с техните радости и скърби.

Какво се случва в България днес знае само „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ – „Габи си хвали дупето“! На красавицата, известна като бивше гадже на футболист,  не може да се отрече и известно чувство за самокритичност – под снимката на въпросното място, което простаците използват само за сядане, била коментирала: „Бъди гадняр с хубав задник“.

Да си е признал някой от т.н. наши представители, че е гадняр? Къде ти! Далеч са те от нивото на Габи и нейното дупе!

Микроскандалът със снимките на телефона на главния прокурор, който си чати с пиарката на експремиера, май ще завърши без подобни самопризнания. „PR-ът на Борисов имала чатове с Христо Иванов, Мая Манолова, Десислава Радева“ – резюмира развръзката „24 ЧАСА“. От цялата работа май ще изкяри само пиарката, защото като научил за тупурдията, Б. Борисов обещал, „че ще купи на PR-а си телефон като неговия и че ще є забрани да комуникира с други мъже освен с него и само на него ще му праща „емотикони и сълзички“.

На пиарката – честито ново телефонче, а на нас остава да се радваме, че тайната на Гешев е разкрита – той получавал от Борисов усмихнати или сърдити муцунки, а в по-тежките случаи – разплакани!

В смисъл – жална ви майка.

Жална ни майка и на нас, и на здравеопазването ни, след като въпреки че според „ТРУД“ „Митьо Очите има девет живота като котките“, самият Митьо, попаднал след заболяване в столичната Военно-медицинска академия, „заяви, че ако му е писано да умре, по-добре това да стане зад решетките“, и пожелал да се лекува в затвора.

Който от вас е попадал в наша болница, ще го разбере, макар и да не е лежал в затвора. 

Внимание привлича и заглавието „Иде ли краят?“ на „МОНИТОР“, защото става дума не за края на парламентарните ни страсти и копнежи, а за края въобще и изобщо – защото „Връхлита ни най-големият астероид“!

Астероидът, който ще ни се натресе през март догодина, бил според едни учени „10-километров обект“. Според други – „всъщност ще е 10 пъти по-малък“.

И сред астрономите имало последователи на доц. Мангъров!

Най-разочароващото е, че „ще премине близо до планетата, но не чак толкова, че да представлява проблем дори за изкуствените спътници, камо ли за населението“.

А така хубаво можеше да ни реши всички проблеми, без да чакаме второто четене!

Ама тъй ще е тя – като пак ни оставихте без парламентарно представителство,  и на небесните сили вече да не можем да разчитаме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар