събота, 14 август 2021 г.

ЕЛВИС Е ЖИВ!

 

в. „Стършел“,бр. 3910/13 август 2021 г.

Само по себе си това не е сензация – всички знаем, че Кралят е жив. Но друго си е да го прочете човек черно на бяло в „УИКЕНД“: „Елвис Пресли е жив и здрав в Патагония“. И дори „редовно тегли пари от сметките си“.

Ако това не е доказателство – кое! Малко по-проблематична е другата сензация – че в патагонската пустош се укрива от любопитковците и бившият президент на САЩ, Джон Кенеди. Ако е вярно, президентът има шанс да бъде обявен за един от най-възрастните хора на планетата – днес той би трябвало да е на 104 години! Истинско чудо!

Като сме заговорили за чудеса, истинско чудо сътвори родният парламент. „Депутатите няма да си намаляват заплатите, но отчитат „парите в плик“ – отразява свръхестественото явление „24 ЧАСА“. За тия, които са пропуснали няколкогодишните разправии около тях, „т. нар. пари в плик са в размер на 2/3 от депутатската заплата“ и се раздават, за да се заплащат заплатите на сътрудниците и „всякаква парламентарна дейност“. Очевидно – досега без отчетни документи, защото регистърът се въвежда едва сега.

Разбира се, не всички се радват на безотчетни и необлагаеми суми – малко по-долу е информацията, че „Помощта за бедни пенсионери ще се дава в пощата или по банков път“.

Кой как се уреди!

Още едно чудо – в „ТЕЛЕГРАФ“ – „9 години по-късно намериха нови снаряди от взрива на Петолъчката“. Това, че досега не са гръмнали, разбира се, е чудо, още по-голямо чудо е, че за взривовете в оръжейната фирма, при които загинаха трима души, е заведено дело!

С това чудесата свършват – както е прието у нас, делото „продължава да виси на първа инстанция“. Като се сети човек, че след първата идва втора, да не говорим за следващите, му иде да пожелае на съдебния състав дълголетието на американския президент, за когото стана дума по-горе.

А „ТРУД“ стяга тежка сватба, само че не кани никого – „Годяват се Трифонов с Нинова, гласят сватба“!

Е, да им е честито! Пък догодина – люлка, с ново политическо проектче, да им е живо и здраво!

Африканските жеги поразмекнаха мозъците на доста народ, така че няма нищо учудващо в новината на „ТРУД“, че „Младежи печатали фалшиви банкноти, за да си пазаруват“. Скромно, но ефикасно – младежите „на 24 и 26 години си правели ментета, за да си напазаруват“. В домашни условия. 

То не било трудно, само човек трябва да се сети!

А „СТАНДАРТ“, далеч от свръхестествените явления, си задава един въпрос, който отдавна вече никой не си задава, дори във футболния съюз – „Ще играят ли българи в ЦСКА?“

Въпросът е логичен, защото „в момента в клуба чужденците са 15, а българите – само 9“. От тях в игра се пуска само един, сигурно за да не се разваля европейския вид на отбора.

Но стига проблеми, стига домашни разправии, стига дирене на чудеса и свръхестествени явления – време е за море, тичайте към морето преди да е изтекло през шевовете си!

Не вярвате, че морето има шевове? Значи не четете „ТЕЛЕГРАФ“ – съвсем ясно си е речено – „Морето се пука по шевовете“!

Не е лошо да се закърпи тук-там, където е поддало, че само едно море си имаме, ако изтече – ще трябва да се ходи в Гърция!

Няма коментари:

Публикуване на коментар