сряда, 9 април 2014 г.

В БЪКИНГАМ - ГАЗ, ЗЕЛЕН ХАЙВЕР - У НАС

в. "Стършел", бр. 3534/11.04.2014 г.

Няма особен смисъл човек да следи датите на родните вестници. Щом новинарски сайт се върза на "ТРУД" и публикува като сериозна новина първоаприлската му партенка, че "Монако сондира анексиране на България" - тури му пепел! Но колегите от сайта не са виновни - всекидневното четене на вестници води до някои психически отклонения и дезориентация във времето и пространството.
Отваряме "ТРУД" от непървоаприлска дата и съвсем сериозно четем, че "Фен избродира Корнелия Нинова". Остави другото, но фенът бил "Мъж с копнеж в сърцето", който извезал депутатката на гоблен! Вярно, с десетина килограма по-слаба, но той така си я вижда. За съжаление на парламентарната група, човекът се оказал арабин и като такъв - без право да гласува за партията на любимата си депутатка. Язък!
Отваряме втори непървоаприлски брой - на коректната "ПРЕСА", в който съвсем коректно е цитиран министърът на труда Хасан Адемов: "Продавач и строител - професии на бъдещето". Логично - едните ще продават парцели край морето, други ще бъркат бетона и ще бият плочите! А пред тези, които си губят времето в университетите, сияе светло бъдеще - според заместника на г-н Адемов, г-жа Янкова, "Дипломата за висше образование е гаранция за заетост, но не е гаранция, че човек ще се реализира по специалността". Експремиерът Борисов препоръчваше на програмистите да идат да пасат овце, сега такива препоръки липсват - може би все пак след изборите ще бъдат насочени към по-интелектуалния зидаро-мазачески труд.
На любовта, както знаем, всички възрасти и длъжности са покорни - ето, пролетта дойде, птичките засъбираха сламки, за да свият гнезда с любимия, пчеличките зажужаха, дечурлигата се натискат по пейките в парка, а "Спор между Бобева и Папазов завърши с "Обичаме се" - възторжено пляска с ръце "ТРУД". За да не си помислим, че е първоаприлска, си има и надлежно приложени цитати - г-жа вицепремиерката Даниела Бобева на въпрос за какво са се сдърпали с транспортния министър отговаря: "Няма такова нещо. Аз обичам г-н Папазов". Г-н  Папазов също е пределно откровен: "И аз я обичам"... Е, като се обичат младите пък - нека се вземат! Любовта ще спаси света!
Само на нея остана да разчитаме - защото изборите идат и взе да става страшно - започва подборен отстрел: "ГЕРБ на лов за цигани и турци" - предупреждава "РЕПОРТЕР". Очевидно - ще ги гърмят, за да се предотврати купуването на гласове, щото е престъпление.
А "ПОЛИТИКА" направо изкъртва мивките на читателите със ентомоложкото откритие на политолога Антон Тодоров - "Кунева - червена бълха, яхнала демократично куче".
Слава Богу, празникът на лъжата отмина и всички с облекчение научихме, че някои от новините не са напълно верни - например тази, че британската кралица "сондирала в двора на Бъкингам за газ, за да паднат цените на ценната суровина за нейните поданици"...
Остана ни загадката дали поредното пророчество на Ванга, цитирано в първоаприлския "ТРУД", че "Кричим ке върже", има нещо общо с информацията от същия брой за Великотърновския театър - за "плъзналата мълва, че културната институция ще бъде раздържавена и превърната в казино". Опитахме да проверим доколко мълвата има нещо общо с действителността, единственото, което намерихме, е опровержението на Великотърновския кмет, че "Чакам новият директор да встъпи в длъжност и с него да обсъдим бъдещето на институцията"...
У нас всеки слух се превръща в животрептуща действителност - това си го знаем още от Татово време.

Прочее - английската кралица ряпа да яде - тя я открие газ в двора си, я не, но ние отдавна вече добиваме зелен хайвер в промишлени количества! Вярвайте на всекидневната преса!

Няма коментари:

Публикуване на коментар