сряда, 30 април 2014 г.

МА-ГУГУ... КАМПАНИЯ!

в. "Стършел", бр. 3538/02.05.2014 г.

Струва ми се, че бдителните наблюдатели на предизборната кампания проспиват провокативната реклама, в която двама първобитъци агитират племето си как да нарече новооткритото чудо - дали колело или бисквитка... Племето се държи изключително неразумно и избира бисквитката пред обявеното по-късно за най-велико изобретение на човечеството. Горе-долу по тоя начин се отнасят към нас и кандидатите да ги изберем за свои любимци. Не за домашни, разбира се, никой не би искал да си има такова чудо вкъщи, пък и на тях ще им е тесничко. А ние зяпаме и кротичко повтаряме след тях: "Ма гугу..."
"Джамбазки обеща безплатно лечение" - съобщава ни "ТРУД". Това - добре, имахме си го, само че по едно друго време... Но за родните магугувци и времето не е проблем - "Бареков: България да стане отново Народна република" - четем в "24 ЧАСА". Има си разпределение на ролите - вторият в листата дава обещание, първият - сочи верния път за неговото изпълнение!
Основният враг на безцензурната партия, Бойко Борисов, откри кампанията на партията си със стряскащо изявление: "Чака ни битка между доброто и злото". За съжаление в информацията на "СТАНДАРТ" липсва уточнение кое точно експремиерът има предвид като добро, и кое - като зло. Евентуално - тъмната страна и нейния представител Дарт Вейдър, но той май се кандидатира не за евродепутат, а за президент на Украйна.
Националистите избраха да започнат похода към Европа от столицата. Така и трябва - започва се от знаково за България място, знаково също така и за партията и нейната идеология. Само че столицата се оказа друга. "Атака откри предизборната си кампания в Москва" - четем с изумление в "ДНЕВНИК", а с още по-голямо изумление и продължението - "Сидеров с орден "Звезда на отечеството".
"Прекрасно, но що е отечество?" - би попитал поетът, но ние не сме такива хора и само ще речем - на наградените - честито, на ненаградените - иде нов тираж!
По-близичко се е прицелил пък соцпредседателят г-н Станишев, който откри първо кампанията на братската румънска партия, а след това - и на своята, българска такава. Изглежда все пак съвпадението е притеснило лидера на ПЕС, защото пред избирателите и "24 ЧАСА" се самопохвалва: "За 24 часа открихме кампаниите в София, Букурещ и Цар Калоян"...
Можеше пътем да пререже и две-три лентички, за да бъде приликата с нископрелитащия над държавата някогашен премиер пълна, но човек не може да насмогне на всичко!
Ако нещо не достига на родните кандидати за наши любимци, то е искрицата гениалност, с която да увлекат масите след тях, та да гласуват, дори - безплатно.
Има обаче все още надежда - само трябва да се вслушат в една завоалирана препоръка на "ТРУД" - "Мъж придоби синдром на гения"!
Безобидната информацийка крие огромен потенциал за развитие на родната политическа класа! Дайте да цитираме точно, за да не се получи някакво объркване, пък после ние да излезем виновни: синдромът на гения бил състояние, "при което обикновени хора придобиват "айнщайновски познания в точните науки, изкуството или музиката след претърпяна мозъчна травма." Та, американецът Джейсът Паджет от щата Вашингтон "на 13 септември 2002 г. бил пребит на излизане от караоке бар. На другата сутрин вече бил гений във физиката".
Колко лесно и просто било! Два шамара на място - и - на другата сутрин си имаме готов народен трибун!

Ама родната полиция не дава!

Няма коментари:

Публикуване на коментар