сряда, 23 април 2014 г.

ЖАБАТА Е МРАЧНО ЖИВОТНО

в. "Стършел", бр. 3537/25.04.2014 г.

Празниците минаха, от агнешкото останаха само кокали и спомени, животът продължава и отново на масата се явиха познатите ни до болка жабета за ручане. Под предлог, че се задавали поредните избори, партийните централи започнаха да бълват огромно количество змии, жаби и гущери по адрес на опонентите си.
Експремиерът Борисов цапардосва ексминистърката Масларова: "Масларова пък летя на опера за 50 хиляди" - цитира "24 ЧАСА". Засегнатата бивша социална министърка светкавично се оправдава пред "ПРЕСА": "Никога не съм била в Сидни", но вече е късно - сега чак до деня за размисъл ще трябва да доказва не само че не се е разхождала до Австралия, ами че няма и сестра.
Междувременно г-н Борисов не губи време и продължава еврокампанията срещу управляващите с евроизразни средства: "Точната дума за тях е негодници, които съсипват българската държава". Лидерът на набедените за негодници г-н Станишев пък отговаря пред "МОНИТОР", че "Бойко Борисов и Цветан Цветанов газеха държавността"...
Балканска специфика - ти му речеш нещо, той отвърне, и то така, че у джигера да те смъдне, ти му отговориш по-така, той - нещо още по-така... И всичко това за какво?
За какво беше тая кампания?
Мислите - за избор на депутати в европейския парламент? Дръжки - пак г-н Станишев ще ви го рече - "Залогът за предстоящия евровот е дали Борисов и Цветанов ще се завърнат на власт заедно с политиката на социален геноцид и рекет над бизнеса".
Човекът си го казва едно към едно - дърленето е за властта у нас, каква ти тук Европа!
Сред цялата тая говорилня хората могат да се объркат като едното нищо - г-н Янаки Стоилов например започва кой знае защо да агитира за кандидат на съвсем друга партия: "По-добре Пеевски да е евродепутат"! "ТРУД" съвсем добросъвестно си е записал и пледоарията: "Ако се поставя дилемата дали Делян Пеевски да бъде номинален депутат в България или реален евродепутат, може би второто е за предпочитане"... Преведено на български според нас това означава, че е много по-добре г-н Пеевски да не ходи на заседанията на европарламента, отколкото да не ходи на заседанията на нашия...
Но стига политики, пролетта отново дойде, любовта е навсякъде - ето, и в "24 ЧАСА" "Катето Евро и Мария Гроздева сватосаха кучетата си". Има и снимка на щастливите сватовници, а пред тях двете сватосани животинки позират - все още заклещени...
А ако любовта не спаси света, си имаме и втори вариант - младият и енергичен г-н Бареков проявява готовност да се оправи не само с несимпатичните му телевизии, но и с несимпатичните му конкурентни кандидати. Ето цитат от "24 ЧАСА": "Вижте кой води листите - Сергей Станишев, премиер на тройната коалиция, Ивайло Калфин - министър в същото правителство, Делян Пеевски - зам.-министър от това време, Меглена Кунева, която бе еврокомисар тогава. Архитектът на това чудовище беше Първанов, а Борисов им бе главен секретар"!
С надежда да открием поне едничка позитивна новина поглеждаме към забавните страници на "БЪЛГАРИЯ ДНЕС", но попадаме на "Зло магаре напада крави" и ужасени захвърляме вестника.

Какви времена - и добичетата европощръкляха! Защото жабата е мрачно животно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар