сряда, 16 април 2014 г.

КАКВИ СМЕ СТАНАЛИ ГОТИНИ!

в. "Стършел", бр. 3536/18.04.2014 г.

Преди светли празници ни обладава едно такова богобоязливо настроение - направо да ни е драго да си се гледаме в огледалото! Станали сме смирени, постим съвестно, псуваме се умерено, купуваме си върбички от черквата, а не от бабите по тротоара и само поглеждаме изкриво агнешкото бутче във фризера - и то не заради друго, а защото сме се минали и сме го купили преди намаленията. И, стъпили на кантарчето пред огледалото в антрето, с удоволствие забелязваме положителните промени в себе си - и като маса, и като визия. И започваме да гледаме на живота все по-позитивно!
Най-позитивната новина за седмицата дойде от "СТАНДАРТ" - "Миков прати депутатите да строят ограда с Турция". Най-после - бихме рекли, едно разумно и народополезно решение! Дето се вика - да почистим България поне за ден! Вместо да се упражняват в остроумие едни към други, да ходят да опъват телените мрежи! На тези, които ще възразят, че това са неонацистки призиви, ще цитираме само парченце от интервюто на проф. Милко Палангурски от Великотърновския университет за "24 ЧАСА": "За по 14 дни д-р Константин Стоилов  написва Наказателния кодекс и Търговския закон, които не са променяни 50 години, а сега за 20 години не могат да съставят Наказателен кодекс!". Като не могат - на границата!
Друга позитивна новина е, че  изборите вече затропаха на вратата и освен богобоязливите настроения почувствахме пърхане на пеперудки в стомаха - но не от глад, а от отново събуждащото се у нас чувство за гражданска отговорност!
"Ромите се обединяват за изборите с мотото "Не на 50-те лева" - тържествено съобщава "МОНИТОР". За съжаление, седмичка по-късно отново в същия вестник се появи информация, която придава малко по-инакъв смисъл на обединението - "Гоце цака по 150 лв. на глас за евровота". Да беше само трибуквената формацийка на бившия президент - с мед да я намашеш и да я пуснеш насред пчелина, ама не - "Социалистите също се включвали в пазарлъка, като техните оферти били по 70-80 лв. на глас". Пинтии, разбираш ли! Но и от тях има по-стиснати! "От ГЕРБ са най-скромни - те предлагат по 60 лв"...
Общо взето, според разкритията на г-н Бареков, поредния (след експремиера Борисов) любимец на изданието, "500 000 гласа ще бъдат купени от ГЕРБ и АБВ".
Голям купон се задава из махалите!
Елементарната сметка показва, че за да се неутрализира тоя купен вот, социалистическата партия и съюзниците є също ще трябва да си напазаруват половин милион избиратели.
Кое й е положителното на тая новина? Ами - че ако проявите достатъчно активност и заемете правилната гражданска позиция, можете да си изкарате само срещу едно отиване до секцията колкото да си платите сметката за тока!
И още една свръхположителна новина, която ни изпълва с надежди за по-светло бъдеще! На мрачната констатация на "МОНИТОР", че "Българите са едни от най-мрънкащите и тъжни хора в Европа" коректният вестник "ПРЕСА" противопоставя данни от новия справочник на ЦРУ за страните в света. Оказва се, че не по всичко сме на последните места - "По показател "смъртност сред населението" България е на шесто място"! Отстъпваме само на Украйна и пет африкански държави. Далеч след нас по смъртност са Сомалия (оная, с масовия глад и пиратите) и Афганистан (където от тридесетина години има война)!
Така че - да не униваме, братя - може наистина да сме прекалено и излишно мрънкащи, но поне няма да е за дълго!

Да му мислят тогава цакащите по две-три петдесетачки за глас по изборите кого ще представляват в Европейския парламент! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар