сряда, 2 април 2014 г.

ДОЖИВЯХМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ!

в. "Стършел", бр. 3534/04.04.2014 г.

Май го доживяхме, братя и сестри! Всичко, писано от философи и поети, не само че се сбъдна, ами и ни се стовари на главите! България най-после се оказа най-чистата и свята европейска държава - дори може би и в света!
Откъде знаем ли? Ами - четем "ПРЕСА"! "Комисията по корупция е пред закриване" - коректно цитира вестникът депутати от БСП. С малко уточнение -  не пред закриване, а "пред самозакриване". Защо? Защото "от ноември ръководената от Волен Сидеров комисия не е провеждала заседания"...
Свърши се с корупцията в държавата - няма нужда от тая излишна комисия!
Останаха само дребни подкупчета - "250 лв. рушвет за сърцето на пациент" - уточнява тарифата "СТАНДАРТ". Болници плащали на джипитата, за да им пращат пациенти. "За осигурен пациент със сърдечен проблем клиниките дават до 250 лева" - твърди вестникът. Кво му плащаш! При това - всичко законно - с договор!
Всичко е законно дори с тарабата, която строим по турската граница, та да спрем ако не емигрантите, то поне животинките, преносители на шап. Според отбранителния министър г-н Найденов, цитиран от "ТРУД", "Няма виновни, но ще има наказани за оградата". Без вина ще отнесат шамарите "4-ма генерали, 3-ма полковници, 1 подполковник и 1 цивилен служител"... Въх, че строго министерство! Не ни се иска да мислим какво би станало, ако имаше виновни!
Любопитковците от "ТРУД" са поискали и справка от Държавен фонд "Земеделие" как се развива селският туризъм у нас. Под "селски туризъм" обикновено хората разбират автентични къщи, чиста природа, мучащи кравички и скрити в горите красоти. Оказало се, че "С всеки трети проект за селски туризъм се купува кола". Няма лошо - туристът не е длъжен да си троши колата по нашите пътища. Още по-любопитно е твърдението на Българската асоциация на бенефициентите по европейски програми (и такава имало), че "Ще се финансира купуването на луксозни коли като джипове и дори яхти". Само така - нека чужденците видят, че в нашите села стандартът е толкова висок, че човек може да стигне до селското пристанище с БМВ-то и да се качи на яхтата, за да лови попчета!
Като стана въпрос за яхти, лятото взе застрашително да наближава и въпросът откъде да се изкопаят пари за почивката пак се изправя със страшна сила. "Иманяри трескаво прекопават ниви" - дава полезен съвет "СТАНДАРТ". Снимка на иманяр не са успели да намерят, но пък има снимка, на която "Крави пасат върху 28 тона злато"...
Разбира се, не всички имат тоя късмет да си пасат кравата върху златни находища, но затова пък могат да направят разкопки в мазето на баба си - ето, пак според "СТАНДАРТ", "Митьо Пищова намери 140 бона в буркан от туршия".
Свръхспестовната баба - получавала заплата приживе като директор на училище, спастрила в буркана не само пачките, но и нотариален акт за двеста декара ниви, които благодарният є внук веднага решил какво да направи - "Ще взема 200 000 лева от тях и ще си купя яхта". Стандартното издание услужливо тиражира поканата му "Каня всички разведени жени цяло лято на лодката ми  в Слънчев бряг" и за съмняващите се във възможностите на прекаралия според самия него четири инфаркта юнак уточнява, че "До момента бройката на жените, с които бизнесменът е бил, е стигнала шеметната цифра 3416"...
И полезен Пищовски съвет за дълголетие - "Смъртта може да я победят само любовта и парите"... Ами - така си е. Дай ни, Боже, и на нас дни, белки доживеем и ние до светлото бъдеще!

Някои щото вече го доживяха!

Няма коментари:

Публикуване на коментар