сряда, 26 март 2014 г.

Ни кон, ни ястреб

в. "Стършел", бр. 3533/28.03.2014 г.


В странен свят живеем ние!
Зор да завършим училище, да запомним, че всички - от президента до последния клошар - сме произлезли от маймуната, макар ако се вярва на ясновидците, всички да сме потомци я на египетски принцеси, я на ирландски овчарки... И тъкмо да си повярваме колко избрана нация сме - готова на всичко, разполагаща с генофонд, който може да обърне света - и някакъв си министър на външните работи ни натъжава: "Не сме ястреби, нито троянски коне" - твърди министърът Вигенин пред "СТАНДАРТ".
Като малко успокоение за тия два пропуска в развитието ни можем да посочим пословичната българска щедрост - "Сергей иска десятък от евродепутатите" - твърди отново "СТАНДАРТ". А какво ще прави с десетте процента от еврозеплатите им? Разбира се - ще се грижи за младежта - "Събраните пари ще се харчат за студентски стипендии".
Столетната партия може и да е щедра, но едномесечната (всъщност тя даже още май не е съдебно регистрирана, така че може да бъде наречена и "Неродена без цензура", я удря оземи - само седмица по-късно "Хората на Бареков в ЕП пълнят хазната с надниците си" - радва ни "МОНИТОР". Техните пари пък щели да отиват за пенсии. Правилно - днешните старци са бившето бъдеще на България!
Наддаването продължава - както е тръгнало, следващите ще трябва да обявят, че евродепутатите им ще си плащат, за да ходят на работа в Брюксел!
С щедростта си може и да не се прочуем по света, но поне от недостиг на паранормални явления изобщо не можем да се оплачем!
По цял свят хората печелят пари, купуват си с тях храна и си я изяждат.
У нас - очевидно е обратно! Поне според "СТАНДАРТ", "Храната ни изяжда всеки трети лев".
Заключвайте си хладилниците нощем, братя - по нощите кренвиршите изпълзяват оттам, набарват портфейла, преброяват левчетата и излапват всяко трето!
А в борбата с пияните шофьори се включва вече не само полицията, ами земя и небо, звяр и природа - "Голям камък спря пиян с 3,39 промила" - коректно информира "ПРЕСА". Давайте сега - нова песен - "Нашите камъни ни пазят!"...
От "СТАНДАРТ" изравят неизвестна досега връзка на Ванга с Украйна - някоя си Мариана, наречена "варненски сензитив" (каквото и да значи това), твърди, че "В Киев всеки четвърти е ходил при нея в Рупите". Киев не е малък град - има-няма три милиона. Седемстотин хиляди значи са се изредили пред малката къщица на пророчицата - браво!
В импровизирани разговори с всеки четвърти от бунтовния град сензитивът Мариана попаднала на шофьор на такси, комуто Ванга била рекла, че "Ще плащате дълго време и децата си ще дадете, но после мир и любов ще има... Няколко месеца ще сте между небето и земята. После една планина ще се премести..."
Ами да - не само планината, ами целият полуостров барабар с нея!

Сега очакваме някой сензитив да се върне от Малайзия, за да донесе пророчеството за изчезналия самолет, съхранено досега в тайна от продавач на сладолед пред летището!

Няма коментари:

Публикуване на коментар