сряда, 19 март 2014 г.

Войната започва в неделя

в. "Стършел", бр. 3532/21.03.2014 г.

И по-точно - в 14 часа.
Подробности? Ама вие не четете ли вестници?
Започна се с масови безредици в София - "Бой и арести на почивки" - тревожно съобщи "СТАНДАРТ". Значи - първо полицията и народът се бият малко, после се поарестуват, после си почиват от изнурителната гражданска активност и отново почват да се млатят! Кръв и ужас по жълтите павета!
Мислите, че това е майтап? Де да беше - отворете "МОНИТОР" и ще видите - "Десетки арестувани в София"! Почна се!
Войната вече напредва из милата родина - оказа се, че враговете са стигнали чак до втория град на България - "Битката за Пловдив - в неделя от 14 часа" - алармира "24 ЧАСА". Добре че врагът ни е предупредил - да се подготвим!
Ще речете - ама това са заглавия от спортните страници. Вярно, но то така се започва - първо малко бой, после повечко арестувани, след това - замерване с пиратки и павета, за да се стигне и до стрелба на месо!
"Стрелба до кабинета на Бареков" - надлежно информира "СТАНДАРТ". Лидерът на новата партия моментално навлече бронежилетка, за да се предпази от следващо покушение и позира пред репортерите с нея, а заместникът му г-н Росен Петров самоотвержено, като един рицар без броня, предложи сам себе си за курбан на демокрацията и светлото безцензурно бъдеще - "Убият ли ме, партията печели вота с 60 %" - гордо заяви той пред БНТ и "24 ЧАСА". За негов  късмет стрелецът се оказа пиян комшия, решил да пукне с газовото си пищовче, защото се скарал с жената, но не на нас тези - зад пукотевицата и семейния скандал  стоят естествено тъмни сили - врагове на демокрацията и гражданския мир.
И - от дума на дума, войната започна - първо в Мездра, а после и в други градове на страната! "Троянска война в Мездра" - тържествува "СТАНДАРТ". В кръчмарски търкал за местна красавица участвала половин пехотна рота - петдесетина човека!
На оружие!
Някои вече се вдигнаха - според ексдепутата Павел Чернев, благосклонно дал интервю за "ТРУД", заедно с група съмишленици "отиваме да защитим сънародниците си от агресия" в Крим. Това според г-н Чернев било "демократично право на всеки индивид". Политици, наричащи сънародниците си "индивиди", според нас би трябвало да подлежат на психиатрично освидетелстване. Още повече, че сухоежбината в партийните и парламентарни бюфети крие неподозирани опасности - "Трансмазнините във вафлите докарват деменция" - съвсем сериозно предупреждава "МОНИТОР"... Малка надежда ни дава "24 ЧАСА" с обещанието, че след трагедията в Лясковец "Хората с оръжие ще доказват на 3 години, че не са полудели", но развитието на събитията може да ни изпревари! Току-виж, настигнало ни проклятието на Лермонтов! "Трета световна вещае астролог" - вие сирената на "МОНИТОР". Тъй като великият руски поет се бил родил през 1814 година, а първата световна война започнала през 1914-а, логично било третата да ни цапардоса през 2014-а!
А може би вече е започнала? Ако се вярва на същото това издание,  тялото на руския президент по неведоми начини вече се е озовало в ръцете на американския империализъм - "Пентагонът изучава тялото на Путин". На такова изучаване специалистите му викат аутопсия! По-нататък става ясно, че пентагонците изучавали не самото тяло, а "езика на тялото", което означава нещо доста по-миролюбиво и сравнително безобидно, но не това продава вестниците - и децата знаят, че освен на полуприкритите държавни субсидии под форма на безсмислени реклами, които ни съобщават, че някое министерство било работело по европейска програма, всекидневниците се крепят на разлятата по страниците им кръв.
Бийте, братя българи - това вдига тиража!

И все пак - внимавайте с вафлите! И с независимия от всичко печат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар