сряда, 12 март 2014 г.

НИЕ ОТ ЧЕРНАТА ДУПКА

в. "Стършел", бр. 3531/14.03.2014 г.

Че у нас само бъдещето е светло, си го знаем още от миналия век, но че според американски учен, цитиран от "ТЕЛЕГРАФ", "Вселената ни е голяма черна дупка" окончателно ни убеди в това. Какъв беше тоя наш късмет - не стига, че сме затънали до уши, ами и вселената ни черна, сякаш гума сме горили в нея! Все пак изданието открехва светло прозорче в черната вселенска дупка, в която сме цопнати - "Може да се правят преходи към други светове, твърдят учени"... Това с прехода към друг, по-добър свят, някои вече го направиха, други се готвят, на трети - здравноосигурителната система ще им помогне. Останалите временно в дупката можем да се поутешаваме с малки земни радости - като твърдим, че са полезни за здравето. Ако жена ви започва да задава странни въпроси - чие е това червило на ризата ви и защо пиколото на хотела ви поздравява като стар познат, наврете є в муцуната "МОНИТОР", който съвсем сериозно ще є разясни, че "От моногамията се оглупява". Швейцарски учени направили опити с плодови мушици и стигнали до тоя фундаментален извод! Очевидно преди да го споделят с вестника, са го споделили и с други, защото родните партии превърнаха акцията против масовото оглупяване на населението в своя кауза - "БСП чука за вота от врата на врата" - обещава "ТЕЛЕГРАФ"... Внимавайте, значи, на кого отваряте вратата след позвъняване - току виж - влязъл активист и... за вота, разбира се, нищо лично, никакво емоционално обвързване...
Междувременно "СТАНДАРТ" разкри строго пазената тайна защо партиите се мотлявят с обявяването на кандидатите си за европарламента - не било, защото се дебнат едни други или защото фракцийките не могат да се спазарят за избираемите места - истината била много по-страшна - "Меркурий бави евролистите"! В това, дето му викаме политически живот, взеха да се увират не само неидентифицирани субекти, наричани условно задкулисни, не само газови и ядрени лобита, но и планетарните сили! "Според звездобройците от 7 до 28 февруари сме под лошото влияние на планетата Меркурий" - твърди изданието. - "В политически план през този период не трябвало да се регистрират нови проекти и да се подписват коалиции"...
Нарочно поизчакахме да свърши краткият месец и гадничката планетка да се разкара от зловредата си позиция - наистина, никой нищичко не подписа и не обяви! Ще вземе да излезе вярно, че партиите освен социолози държат и астролози на щат!
Все пак - трябва да се има предвид, че понякога и астролозите грешат - според "24 ЧАСА" "Грешен хороскоп катурна Филип Димитров"! За тия, които разбират от тая работа, си има и факсимиле на звездната карта на министър-председателя от СДС, която "сочи, че ще управлява минимум 40 години". Сега разбираме защо тогава лидерите на съюза декларираха, че са спечелили изборите "с малко, но завинаги"!
Адски симпатичен е стремежът на родното вестникарство да ни обясни всичко, което се случва в нашата черна дупка, чрез влиянието на зле настроените към България планетни конфигурации. Още по-симпатичен е коректният всекидневник "ПРЕСА", който ни светва как можем да се предпазим от злите козни не само на Меркурий, но и на всичко, което злонамерено хвърчи из вселената - "Злото дебне през тоалетната чиния"!
Оказва се, че било много просто - трябва само да затворим капака на тоалетната чиния и злото няма как да се промъкне!

Сега остава да открием къде е въпросният капак на държавата, за да бъде тропнат и злото оставено да спи ако не под камък, то поне под него, в черната дупка, сътворена с нашето възторжено електорално съдействие. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар