сряда, 5 март 2014 г.

ХЕПТЕН ПАТРИОТИ И ДРУГИ

в. "Стършел", бр. 3530/07.03.2014 г.

Грипната епидемия отмина, но ни почна традиционната сезонна февруарско-третомартенска патриотарска треска.
"Родолюбиви българи напират да осиновяват паметници" - топли душиците ни "НОВИНАР". Похвално - досега се осиновяваха хипопотами, дървета, бездомни кучета - защо не и паметници! Децата могат и да почакат за осиновяване - там има сложни процедури, гарантиращи щастието и благополучието им поне до пълнолетие, когато държавата ще ги изхвърли от социалните домове на улицата...
Между нас казано, паметникът, който бизнесменът иска да осинови, от години вече е украсен с поопърпани български знамена от съседния чалга клуб, който явно се явява пионер в паметникоосиновяването.
Партиите нямат пари за такива разходи - още повече, че се задават избори, но пък изобилстват от патриотични идеи - "Волен иска Мусала да стане Свети Иван Рилски" - информира "СТАНДАРТ". На тоя нещастен връх хич не му върви с името - преди около половин век кой знае защо бе кръстен "Сталин", сега - очевидно е ред на небесния ни покровител да бъде включен в неовъзродителния процес.
А радиестезист, прославен от стандартното издание, ни обяснява, че "Дякона носил божествената искра" - замерването му показало, че "Левски е имал двойно повече душевна енергия в тялото си. Тя е била 32 %, при средно ниво за българите от 15 %"... За обективността на експеримента, проведен "отвъд времето и пространството", може да свидетелства заключението на специалиста, че "партийните ни дейци зорлем минавали средното ниво"...
Междувременно премиерът реши да ни зарадва, че "Шансът за великденски добавки е 50:50", с което ни напомни, че точно такъв е и шансът да срещнете динозавър на Орлов мост - или ще срещнете, или няма да срещнете. Но тъй като само месец след Великден се задават въпросните избори, май динозавърът няма да ни се размине. Нищо ново под слънцето - според "ТРУД" пък в Италия "Силвио обещава безплатни зъби за възрастните".
А депутатът, спонтанно присъединил се към коалицията, обещаваща ако не нови зъби на мястото на млечните, то поне таблет за всяко хлапе, г-н Румен Йончев, в интервю за "СТАНДАРТ" разяснява, че разделението на нацията претърпява развитие - "Вече ще се делим на честни и други".
Симпатично деление, но според социологията ще се получи нещо малко по-шарено - според анализ на г-н Андрей Райчев за "24 ЧАСА", делението ще бъде "Две по милион и две по 400 000"... Кои от тая четворка ще са честните - трудно е да се каже. Но както и да го погледнеш - в най-добрия случай ония, другите, ще се окажат два пъти повече...
Съвсем тихо и скромно, дори без подаръци според "24 ЧАСА" е преминал рожденият ден на премиера - "Дон Кихот за Орешарски, но без телета за рождения ден"... От ДПС му пратили миниатюрно дръвче - бонзай, анонимен симпатизант - статуйка на рицаря на печалния образ, младежкото БСП - благопожелания, написани на партийна бланка... Ей, не-коалицията, човекът се блъска вече десети месец заради вас, поне едно пиле да ви се беше откъснало от сърцето - не ви е срам!
Всенародният и всепартиен патриотичен порив не отмина и надпартийните плеймейтки - "Николета свали дрехите си на 3 март" - отбелязва събитието "НОВИНАР". В социална мрежа красавицата "постна голото си татуирано гръбче с бодряшкия поздрав: "Good Morning!"
Хич бива ли така - ние тук патриотично да рипаме да преименуваме планински  върхове, а по гърбовете на красавиците ни надписите да са на чужди езици! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар