сряда, 26 февруари 2014 г.

ЛИМОНИТЕ ИМАТ ЛИ КРАЧКА?

в. "Стършел", бр. 3529/28.02.2014 г.

Тоя стар виц - за нещастния пияница, открил, че е вместо лимон в супата си е изстискал канарчето, ми дойде наум, като видях в "ТРУД", че "Рибите размахват красиви крака". Слава Богу, оказа се, че ставало въпрос за зодията, но кой в днешни дни има време да стигне чак до края на хороскопа!
За виц не се сетих, но ми стана чоглаво, като прочетох в "МОНИТОР", че "Доминго пали свещ в Боянската църква"... Хич бива ли, мили рожби на новата ни журналистика, да не сте стъпвали в църквата - ей я, на няколко километра от редакцията! Ако бяхте стъпвали, щяхте да знаете, че вътре не само свещ не може да се пали, ами и туристите ги пускат на групички от по няколко души, за да се запазват постоянните температура и влажност в нея, та да не се повредят стенописите!
"БЪЛГАРИЯ ДНЕС" пък прави неочаквано разкритие за причините човек да се реши да скочи с двата крака в дълбокото блато на политиката - "Милошев не дал пари за носа на Росен Петров". Като се стиска продуцентът - човекът ще отиде там, където раздават носове, естествено!
Както е модерно да се казва напоследък - това е кауза!
Но това пък бледнее пред откритието на "СТАНДАРТ", че "Брад Пит и Обама били роднини". И ние си имахме един Брад Пит, само че с очила, ама нещо се загуби напоследък, та не можем да го питаме дали не е и роднина на някой президент... Очевидно не само у нас, но и по света всички са си братовчеди - Джони Деп например бил братовчед с английската кралица! Потърсете в родословното си дърво - може да се окаже не само, че сте преродена египетска принцеса или ирландска овчарка, ами направо племенник на някое от днешните величества! И като такъв - да отидете да му поискате някой лев назаем!
Но по роднинска линия, не като министъра на икономиката, който според "24 ЧАСА" рекъл, че "Агресивно търсим френски инвестиции". За френските не съм сигурен, но немски вече търсим и намираме успешно - в същия брой ни е посочен пример - "Нападат с нож германец в Банско"! Човекът имал триста кинта в джоба, не са много, но все пак - чуждестранна инвестиция!
Ловният сезон още не е открит, но някои бракониери вече започнаха - "Станишев и Първанов се дебнат из страната" - твърди "ТРУД". Добре че от минали години си спомняме клипчето с архара - та ако някой от двамата вземе, че изненада другия, той да му обясни, че не е онова, с рогата. Едно друго добричко безрого тревопасно не могло да обясни и в резултат - му се случила случка. Но вместо към тавата с пресен лук то поело към по-странна дестинация - към спалнята на чорбаджията! "Превърнаха овца в нощно шкафче" - компетентно информира "МОНИТОР". Препарираната овца си изглежда съвсем като живичка, само дето си има на корема чекмедже - съвсем като истинско долапче!
Не ми е ясно откъде в Китай научават какво пише в българската преса, но световните агенции (и "ТРУД", разбира се) съобщиха, че "Китаец скочи при тигри да го ядат, те отказаха". Двайсет минути им се молил човекът - не си мръднали нокътя! С кофти характер били това бенгалските тигри - никакво съчувствие не проявили!
Но пък милозливият "БЪЛГАРИЯ ДНЕС" ни дава полезен съвет как да достигнем до пълно щастие и хармония - "С масаж на простатата мъжът ще ви боготвори"... Има и подробни указания откъде трябва да се мине, за да се стигне до вечното щастие, но ще ги пропуснем, за да не вземем хляба на проктолозите.
С носталгия по изстисканото канарче затваряме милозливия вестник и само с крайчеца на окото мяркаме заглавието "Слонове акат милиони"...

Не само те, за съжаление, не само те... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар