сряда, 19 февруари 2014 г.

МОГА ЛИ ДА ВЪЗБУДЯ ВНИМАНИЕТО ВИ...

в. "Стършел", бр. 3528/31.02.2014 г.

Мога ли да възбудя вниманието ви по един важен въпрос? Защо в шоколада има мехурчета?
Така приятна във всяко едно отношение красавица, облечена в нещо късичко, подходящо за хапване на шоколад, ни приспива всяка вечер.
А сутрин тая функция поема родната преса. Малко скандали, малко разправии, малко парламентарни тупурдии, два-три трупа, небрежно разхвърляни по страниците, за да се стигне до подправката, която гарантира поглъщането на поредната доза пропагандица.
"Сорос бит от любовница" - злорадства "24 ЧАСА". Ако се вярва на изданието, по-младото с шейсетина години гадже на милиардера му стоварило един по главата проста, защото не є купил апартамент в Манхатън... Как да й купи - нали парите му трябват, за да финансира метежи в Източна Европа, нали така?
"МОНИТОР" ни сервира поредица от секскандали с президенти - "Обама имал връзка с Бионсе"  - твърдял френски папарак. И обещавал скандални разкрития още на другия ден. Оттогава мина седмица - нещо не се чуват... Но президентите по света като се разгонят - нямат милост! "Забъркаха и Оланд" - твърди мониторното издание. Освен официалното си гадже и наскоро разкритото полуофициално, се оказва, че палавият президентин не простил и на активистката от Фемен Ина Шевченко. Има и картинка на феменката в действие - има вкус старият Оланд, няма какво да се спори... А ден по-късно мониторната забърквация продължава с вече бивши президенти - "Забъркаха Клинтън в сексафера с актриса"! След като прочетем доста редове с описание на сексаферата, ако имаме достатъчно търпение, ще стигнем и до признанието на вдигналия шум актьор, че "всичко е само плод на проблемите му с алкохола и наркотиците", но откъде толкова търпеливи читатели у нас!
"24 ЧАСА" не е успял да се добере до нещо по-свежарско с президенти от "Жената на 90-годишния Ярузелски: Изневерява ми, искам развод!". Малко отгоре ми иде твърдението, че медицинската сестра, която се грижела за стареца, "крадяла алкохол от дома им"... Неблагодарна работа - ти го обичаш, то те краде...
Ама бил деветдесетгодишен? Няма какво да се блещите - както се пее в операта, на любовта всички възрасти се покоряват! Моля - и у нас има подобни случаи! Пак отваряме "МОНИТОР" и с чувство за национална гордост четем: "Баща отвлече дъщеря си". Дотук - нищо особено. Обаче какво става после? После - "Любовникът на прабаба й се обадил в полицията".
Железни българи сме ние - може да сме прабаби, но се не даваме!
Палавите заглавийца на пиперливи текстове са заразни - прескачат и в политическите рубрики! Дори на коректният "ПРЕСА" - "Проблем с дължината разстрои Мая Манолова". Като се изключи фактът, че зам.-председателката на парламента се е разстроила от предвижданата дължина на бюлетините за изборите, не можем да отминем и цитираното нейно фундаментално изказване, че "Има някакъв размер, който се променя само на дължина"... Това, да чете човек много вестници, наистина ще вземе да се окаже опасничко!
За да не продължаваме по-нататък с високоинтелектуалните четива, нека по-добре прочетем какво е рекъл един човек, който се е поопазил от българската преса - може би защото доста време не е живял в милата родина, вестникарски земен рай. В "24 ЧАСА" актьорът Михаил Билалов си ни го казва в прав текст: "В последните години обществото ни е приспано и неграмотно, а тъпанари се управляват най-лесно".
Нещо да възразим? Няма какво.

И все пак - защо в шоколада има мехурчета?

Няма коментари:

Публикуване на коментар