петък, 24 ноември 2023 г.

ПОЧТЕНОСТТА ПОБЕЖДАВА!

 

в. „Стършел“, бр.4027/24 ноември 2023 г.

Цицините спаднаха, синините се поразнесоха, и битите, и билите сега си ближат раните и чакат да видят какво ще стане – ще отнесе ли някой шамарите или цялата работа пак ще се замръчка. И така – до следващата поредна футболна драма. По вестниците коментатори, анализатори и просто сеирджии сега се питат – къде е поуката? Защото след такъв пердах – все някаква поука трябва да има.

За вас не знам, за мен е една – че нашите може и да направиха равен, но спечели почтеността!

Сутринта преди славния мач с Унгария в „ТРУД“ съвсем почтено „Феновете на ЦСКА и „Левски“ обещават ад около арената“.

Дотук – добре. Седмица по-късно знаем, че съвсем почтено си изпълниха обещанието. Камъни и дърве летяха към полицаите, горяха коли, палеха се боклуци, хвърчаха ракети и бомбички – почти революция!

А полицията? Според същата предварителна информация „От МВР натъртиха, че нямат пряк ангажимент за охраната и само при нужда ще участват“. Очевидно говорителите на МВР не са били информирани, че „три частни охранителни фирми и 1600 в готовност полицаи ще пазят протеста“. Е, опазиха го, та оттатък!

Лидерът на ГЕРБ, г-н Борисов, също съвсем почтено се бил извъртял в последния ден преди вече позабравените избори – „Искам да напомня на Кирил Петков, че беше петък вечер, към 5 и нещо, и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев – ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана“ – цитира добросъвестно самопризнанията му „24 ЧАСА“. И само за петте оставащи часа до края на предизборната борба, почтеността си каза думата!

Хубаво е да си почтен – сега г-н Борисов може гордо да твърди, че само благодарение на него в София си имаме нов кмет, а не цапната в устата кметица.

Съвсем почтено  постъпват у нас не само лидерите на партии и министри, но и съвсем обикновените редови престъпници – „Телефонни измамници натопиха свое „муле“ – научаваме от „ТРУД“. Измамниците забаламосали поредната си жертва да остави десет хиляди в кошче за боклук, но тоя, който трябвало да прибере парите, си ги запазил за себе си. В тоя занаят очевидно има повече почтеност, отколкото в политиката – мошениците веднага се обадили на жертвата и є продиктували трите имена и ЕГН-то на новоизпечения мошеник. И полицията го прибрала – друг път да не прави така!

Сега седи в ареста и набива боб с кренвирши...

Като споменахме кренвиршите, няма как да не подминем „ТЕЛЕГРАФ“ и интервюто му с изпълнителния директор на Асоциацията на месопреработвателите „С какво ни тъпчат и имали въобще месо в кренвиршите?“ Екзистенциален въпрос, който вълнува не само нас, но и котките ни, които ни гледат накриво, когато в паничките им се появи розовото чревце. Съвсем компетентно ни е обяснено, че „никой не очаква, че в малотрайните колбаси се слага филе и бонфиле“, а също и, че „няма нищо странно в това, че кренвиршите в хладилник на следващия ден се сбръчкват и променят цвета си“, а на тия, които се мръщят на безсолното или пресолено кренвиршче, съвсем професионално е разяснено, че „Солта винаги соли различно, докато количеството, което се слага, е винаги еднакво“.

След тия почтени разяснения вече съвсем почтено можем да спрем да  изтезаваме котката си с кренвирши – животинката с нищо не ни е виновна!

Хубаво е да си почтен! И полезно – ако се вярва на „24 ЧАСА“, „Ако правиш добрини – 9 г. по-дълъг живот“! Така било според статистиката.

Направете и вие добро – не го казвайте това на хората от Осигурителния институт – ще вземат и те да ни насъскват едни срещу други, за да ни плащат пенсиите по-кратко време!

Няма коментари:

Публикуване на коментар