петък, 10 ноември 2023 г.

ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА!

в. „Стършел“, бр.4025/10 ноември 2023 г.

 

Какви времена бяха! Романтика, първоначално натрупване, парите направо се търкаляха по улиците и площадите.

Съвсем сериозно – търкаляха се! Сигурно си спомняте началото на деветдесетте, когато цялата градинка пред „Кристал“ бе пълна с бъдещи милионери, седнали направо на асфалта и върху празни кашончета развъртаха трите вълшебни чашки, под една от които се криеше още по-вълшебното топче. Заложиш лев, познаеш под коя е топчето, получаваш два! 

Е, никой не познаваше, разбира се, затова и играта се казваше така – „Тука има, тука нЕма“.

Нещо такова се завъртя миналата седмица между двата тура на изборите. Отваряме „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ в Деня на будителите – 1 ноември и – о, чудо! „Бойко даде знак да се гласува за червената Григорова в София“!

Знак, и то какъв! С цитат на провалилия се кандидат на ГЕРБ, г-н Хекимян: „По-добре да се гласува за държавна собственост, отколкото за Държавна сигурност“...

Мислите, че сте разбрали какво ви казва? Грешка – под тая чашка няма топче!

На следващия ден – 2 ноември, от „24 ЧАСА“ научаваме колко сме били заблудени – „Шегичка е за Ваня, даде заден Борисов“. Как така? Ами – така: „Дори шегите се приемат като страхотна новина. Човек не може и да се шегува“ – сърди ни се лидерът на ГЕРБ.

Все нещо не сме доразбрали. Може би ще ни призове да изберем Държавната сигурност? Кандидата на другата част от сглобката?

Нищо не разбираме ние от военна музика – до изборите има още дни, така че на 3 ноември „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ тържествено обявява: „Борисов: сглобката за мен не съществува“!

Счупи се! Разпадна се! На кино отиде! Е, сега я втасахме – като си нямаме сглобка – ще си нямаме и правителство, като си нямаме правителство – ще си нямаме и парламент, а като си нямаме парламент – ще си имаме нови избори, да опустеят дано!

Мислите, че тука нещо има? Грешка – нЕма!

До изборите остават два дни, единия може и да не го броим, защото е за размисъл, но в последния разрешен за агитации и кандърми ден – 4 ноември чашките отново се развъртат!

„Борисов официално подкрепи Васил Терзиев срещу Ваня Григорова за  София“ – приключва предизборната кампания „24 ЧАСА“.

Хич, бива ли така – от топло в студено и от студено – в горещо! От тия температурни разлики не само сглобките, ами и частите им ще вземат да се напукат!

Уж сериозен човек – какви са тия врътки и овъртолвания! Направо ни препоти!

Добре, че е „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, та да ни светне какъв е челният световен опит: „Седалище № 1 охлажда гърди със сутиени“.

Нищо общо с това, което си помислихте – пак не познахте! „Сутиени за работещи жени предлага дупе (и бюст) номер едно в САЩ Ким Кардашиян“. Дамата, собственик на въпросното № 1, рекламира разхлаждащо бельо, което ще пребори глобалното затопляне.

В случая чашките не са три, а само две. При това – и под двете се крие нещо.

Ето, това е сериозна работа!

Не като нашата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар