петък, 27 октомври 2023 г.

ТИКВЕН ДЕН

 в. „Стършел“, бр. 4023/27 октомври 2023 г.

 

Пак дойде време дечурлигата да дълбаят тикви и да се правят на зомбита, та да плашат бабите си – изконно българският празник Хелоуин чука зловещо на вратата! Но ние сме готови!

„Тиква гигант отгледаха във варненско село, ще я правят на ракия“ – подгрява всенародния празник „ТРУД“. Трудолюбив собственик отгледал от малка семчица триста и шест килограмовото чудовище, като това му струвало петнайсет килограма от собственото му тегло. Е, поне тиквата ще бъде използвана разумно, а не за фенер! Дано ракията стане добра!

„БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ решава предпразнично да ни плаши с водни чудовища – „Риба канибал в България убива наред“!

Да не сме завъдили акули с ей толчави челюсти – като във филма?

За съжаление на любителите на силни усещания, става дума за двайсетина сантиметрово рибе, което налитало да яде не само непознати рибки, но и своите родственици. Това да є е канибализмът!

Разбира се, без призраци няма как да се мине – и „ТЕЛЕГРАФ“ се е погрижил за доброто ни настроение и здрав сън – „Проститутка си носи главата под мишница, накълцали я със сатър“!

Криминалният случай е отпреди век, но пък е достатъчно зловещ. Макар че има и леко забавен елемент в явяването на призрака на нещастницата – „Седем години след кончината си Мери Галахар се появила отново в същия ужасен вид - с отрязана глава под мишница, нарамила дясната си ръка. После изчезнала, за да се появи отново след още седем години. Това се превърнало в навик. При някои от завръщанията си Мери забравяла ту главата, ту ръката си. Въпреки това тя отлично се ориентирала към лобното си място, сякаш искала да се увери, че нищо не е променено.“

Очевидно и призраците са нещо разсеяни напоследък...

Разсеяни са и социолозите – никакво внимание към изборите! Добре, че е „СТАНДАРТ“ със своята астрологична прогноза „Вотът ще мине под знака на лунното затъмнение“. Това, планетите, очевидно не ни мислят доброто – ретроградният Меркурий тъкмо се разкара, но се натрисаме на лунно затъмнение точно в предизборната нощ! И в резултат – „Кметските избори в България ще бъдат непредвидими до последно. Причината е, че ще преминат под знака на лунното затъмнение. То е ден по-рано, на 28 октомври, и ще направи резултатите изключително изненадващи, а хората объркани кого да изберат“.

Човек и тото да не смее да си пусне при тия зли планетарни козни!

Но изборите ще минат и заминат, кой избран – избран, другите ще почакат до следващия тираж.

Не е ясно какво ще дочака „Булгартрансгаз“ – според „19 МИНУТИ“ „МФ фалира Булгартрансгаз с новата такса за руския газ“. Накратко казано:

„До 679 млн. лв. скачат допълнителните разходи на Булгартрансгаз ЕАД и той може да банкрутира, алармира шефът на дружеството Владимир Малинов в доклад до Надзорния съвет. Причината за това е непосилната енергийна вноска, която набъбна след решението на НС да се въведе нова такса от 20 лв. на мегаватчас за транзитния руски газ.“ Идеята на вносителите на мъдрата идея за допълнително таксуване – депутатите  „Делян Пеевски от ДПС, Бойко Борисов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев и Радослав Рибарски от ППДБ“, беше да се бръкне в джоба на руския Газпром. Някой все пак би трябвало да прочете закона, преди да внесе предложението в парламента, за да научи, че Газпром даже муха няма как да го ухапе, а този половин милиард ще си го плащаме всички ние.

Такива ми ти работи преди Хелоуин – ех, какви тикви гиганти ражда милата Родина, поне от недостига им няма защо да се оплакваме!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар