петък, 20 октомври 2023 г.

КРЪВ И КРАК ОТ МАСА

 в. „Стършел“, бр. 4022/20 октомври 2023 г.

 Чудесно време за българските медии – освен по криминалните им страници, кръв се лее вече и по международните! И то как! Първоначално вестниците с перверзно удоволствие разказваха за зверствата на терористичната атака на „Хамас“, след това – с още по-голямо – за жертвите в блокираната Газа.

И кой е виновен за кланетата? Читателите на „ДУМА“ нямат вече никакви съмнения – в редакционния коментар на г-жа Таня Глухчева виновникът е посочен ясно: „Странно как повечето държави се оказаха съпричастни с Тел Авив. Още по-странно е, че въпросните (с малки изключения) са проамерикански настроени. Палестинците са „лошите“. „Хамас“ са терористи, убийци и какви ли още не определения могат да бъдат прочетени. Те не дават ли също жертви? Не умират ли хора и от тяхна страна? САЩ веднага предложиха военна помощ за Нетаняху, както винаги жадни за проливане на кръв вместо за мирно решение на въпроса“...

Ясно е значи кои са кръволоците. А има ли мирно решение? Има, разбира се – „Накрая може да се наложи евреите да търсят нова Обетована земя“... Ами – това е положението. Поне според вестника на социалистическата партия.

По случайност сред купа седмична преса попадаме на антрефиленце в „ТЕЛЕГРАФ“, според което „Порнозвезда хвали палестинските атаки“, но на него няма защо да обръщаме внимание – на порнозвездите силите са другаде, а не в огнената публицистика.

На другата световна свръхсила също не цепим басма – „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ ни стряска с твърдението, че „Путин изяде главата на 92-годишния Бърни Екълстоун, ще плаща над 652 млн. паунда“.

Във всичко бяха обвинявали руския президент, само в канибализъм още не. Отгоре на всичко – изял е главата на старец в рисковата възраст 65+, в която картите за пътуване са с намаление и дори ваксините са безплатни!

Е, за разочарование на любителите на кръв и мозък по стените става ясно, че бившият собственик на Формула 1 са го погнали данъчните, а той се опитал да обясни неприятностите си с добрите си отношения с Путин...

Но стига кървави новини, нека опитаме да гледаме на живота позитивно!

А какво по-позитивно от успехите на родния спорт?

Отваряме „19 МИНУТИ“ и с възторг научаваме, че „България успя да загуби и от Литва“! И то не с един, а с цели два на нула! С един всеки знае да пада, за два вече се иска високо спортно майсторство!

Спортните сайтове допълват информацията за поредния успех на нашия футбол със статистиката, според която националният ни отбор е поставил рекорд през последните години по загуби. Воден от треньор, чието име спортните журналисти така и не можаха да запомнят – според „24 ЧАСА“, „СТАНДАРТ“ и „ТЕЛЕГРАФ“ се казва Кърстаич, но според „ДНЕВНИК“, БНТ и „СЕГА“ истинското му име е Кръстаич.

Както и да е – според компетентното мнение на Венци Стефанов, цитирано от „19 МИНУТИ“, „Кръстаич е крак от маса“...

Каквото и да му е името, човекът не може да бъде винен за всичко – навремето националният отбор се попълваше изключително от футболисти на „Левски“ и ЦСКА, а в последния мач между двата колоса на българския футбол „24 ЧАСА“ е преброил, че „Българските съдии бяха повече от българските играчи...“ По-конкретно казано – съдиите, заедно с тези пред мониторите на ВАР, са били седем, а за ЦСКА са играли двама българи срещу цели четири от отбора на народа... Как при това положение да събереш единадесет човека за национален отбор!

Но и тук изход има – и пак „24 ЧАСА“ ни го посочва – „България станала 4-а в света с бръснар в делегацията“!

Това научаваме от интервю не на кого да е, а на самия Христо Стоичков! Към отбора имало прикрепен фризьор, който да подстригва отбора по време на паметното американско лято...

Е, днес, ако си нямаме футболисти, поне фризьори – дал Господ!

Назначете поне един, бе, какво се стискате! Белки работата потръгне!

Няма коментари:

Публикуване на коментар