петък, 3 март 2023 г.

... И 99 % ВОДА!

 в. "Стършел", бр. 3889/3 март 2023 г.

Че краставицата всъщност е 99 процента вода, го знаем от сума ти време. Но че ще се превърне в деликатес – това не го знаехме.

„Краставиците вече струват колкото свинското месо“ – твърди „24 ЧАСА“. Ами – така си е – килограм краставици върви по 7 до 8 лева, а в дните за промоции „свинските котлети често струват по 7,90 или 8,40 лв. килото“. Колко вода има в котлетите е вече друг въпрос,  но на него ще очакваме отговор при следващото поскъпване.

 „ТЕЛЕГРАФ“ пък се е захванал за друг деликатес – „Златни яйца: плащаме по 80 стотинки за брой“. Кокошките били намалели, за разлика от цената на фуража – това е обяснението на специалистите.

В „24 ЧАСА“ има и други добри новини – „Домати по 3,50 лева бройката се появиха на пазара, ще поскъпват още“.

При това положение как да не се отнесем с разбиране към инициативата на английските пицари, популяризирана от „СТАНДАРТ“ – „Пицарии се отказват от доматите, с какво ще ги заместят“. В края на заглавието няма въпросителна, защото в текста няма и отговор за заместителя – споменава се само, че нямало да бъде доматено пюре.

Очевидно ще се минава на диета!

А въпреки диетата и нейните очевидни последствия проучването на „СТАНДАРТ“ ни шокира с „Ефектът на доминото: Защо тоалетната хартия поскъпна драстично“. Опитайте да предположите защо, макар че е безсмислено – няма да познаете. Основната причина не е пандемията, не са суровините, не са енергоносителите, не са и транспортните разходи – поскъпването е главно заради „обезценяването на еврото спрямо долара“.

Още една причина да запазим българския лев – нищо, че е вързан за еврото, той е нашата гаранция, че може и да не ядем краставици, но поне без тоалетна хартия няма да останем!

А „ТЕЛЕГРАФ“ ни предлага изумителен метод в борбата срещу инфлацията и обедняването: „Сензационна теория: вселената осребрява касовите бележки“!

Съвсем сериозно „Радиестезисът, живеещ в Лондон, инж. Радослав Димитров, обяснява, че ролята на месечината е да се използва нейният електромагнетизъм. Той ретранслирал като мобилен оператор нашите мисли за изпълнение и материализация към Космоса. Така, ако в 12 часа в полунощ човек си представи, че касовите бонове отново се превръщат в пари, то ще се случи.“

Разбира се, тая работа не става само с представяне на хубавинята, трябва си и ритуал, който да превърне ненужните парчета хартия в банкноти. Да последваме съветите на „родния астроезотерик Михайлина Никлева-Мишел“!  

Издебваме ден, в който месечината да е растяща, внимаваме да е сряда, защото е под знака на Меркурий, и следваме инструкцията: „Вземете огнеупорна купа или тавичка, постелете отдолу под касовите бонове фолио. Непременно спазвайте внимателно инструкциите за безопасност, дръжте далече от деца, домашни любимци, наблизо да няма щори и пердета и други лесно запалими предмети. Сложете всички събрани касови бележки в огнеупорния съд и ги запалете! Докато наблюдавате пламъка, си представете как всички суми, които сте похарчили, символично се завръщат към вас преумножени! Можете дори предварително да сумирате бележките, да знаете приблизително каква сума сте похарчили. Докато наблюдавате пламъка, казвайте на глас: „Всички похарчени пари се преумножават и бързо се завръщат при мен!“ След това съдът, в който са били изпепелени ритуално бележките, трябва да се измие под течаща вода в мивката. А скоро всеки, опитал тази мистична практика, ще се убеди в нейната ефективност...“

Докато чакаме правителството да се натутка да провери магазините за спекула – нищо не пречи да опитаме.  Друго май не ни остава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар