петък, 31 март 2023 г.

НАБЕРЕТЕ 112!

 

в. „Стършел“, бр. 3993/31 март 2023 г.

Че светът полудява пред очите ни, си го знаем.

Лошото е, че и ние започваме да полудяваме заедно с него.

Разлистваме „ТЕЛЕГРАФ“ и стигаме до рекламната страница, където ни препоръчват поредното лекарство-чудо, което „Лепи ставите като с цимент“.

Честно казано, по-добре според мен е ставите да наболяват, но все пак да са подвижни, отколкото да не болят, но да са циментирани. Макар че кой съм аз, та да съдя постиженията на съвременната медицина!

От „24 ЧАСА“ пък научаваме за ново постижение на регионалния министър – „С акт за търпимост ДНСК ще узаконява магистрали, а общините – малки обекти като остъклен балкон“.

Симпатично е сравнението между магистралите, строени без разрешително за строеж, в които са потънали милиони, и балкончетата, остъклени за наша сметка, макар и без разрешение от общината. Най-после май доживяхме до всеобщото равенство!

Или поне така ни се струва, заради полудяването на света.

Анонимно съобщение успя да затвори сума ти училища из цяла България: „Здравейте, ние сме организация Fmool Free Misanthtopic Unabombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябват да бъдат изтребени. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши училища. Пожелавам ви да умрете“...

Към съобщението могат да бъдат отправени някои езикови забележки, но по-добре да си го оставим на страницата на „СТАНДАРТ“ и да плюем в пазва с надеждата то да е само плод на изтрещял идиот, а не истинска заплаха.

Истинската заплаха научаваме от „24 ЧАСА“ – „Невидима, но реална заплаха за човечеството – мухите правят по-малко секс“! Това – защото дишат замърсения от нас въздух. Като резултат – ще намалеят и няма кой да опрашва земеделските култури.

Има и картинка – на нея все пак го правят. Предполагаме, че е взета от порносайт за мухи.

Наскоро пък по телевизията известен актьор разказа как с изумление разбрал, че негов млад колега не бил чувал за Чарли Чаплин. Е, сега, като си купи „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, ще може да подобри общата си култура – „Чарли Чаплин обичал шопска салата“... Това сме ние, българите – дето не ни сееш, там никнем!

Вътрешният ни министър пък от страниците на „МАРИЦА“ ни уверява, че „Със 150 лева скочиха сумите за купуване на гласове“.

Да приемем, че твърдението е вярно – човекът си има цяло министерство, което да му докладва, и поразсъждаваме малко над него.

На няколкото предишни избори казват, петдесет кинта били  достатъчни, за да убедят избирателя да предпочете правилната партия. Добавяме към тази петдесетачка още три – стават четири. Двеста лева!

Очевидно петте поредни изборни кампании не са били в състояние да изгребат до дъно подозрително пълните партийни каси.

От друга страна – а може би това е хитър антикорупционен ход на МВР?

Идва при вас купувачът на вашия глас, в едната шепичка със симпатичната хартийка с образа на Пенчо Славейков, а в другата – листовка с образа и номера на правилния кандидат, а вие презрително му ги бутате обратно:

- Я не ме будалкай! Самият министър каза, че тая работа струва двеста лева!

По-ефикасно от изземването на тефтерите с вересии и хабенето на хартия за предупредителни протоколи ще вземе да излезе!

Във всеки случай – ако при вас се яви индивид с двеста кинта в шепата, не се правете на луд, а звъннете на 112!

Защото и купуването, и продаването на гласове са престъпления.

Няма коментари:

Публикуване на коментар