неделя, 30 май 2021 г.

КОГАТО ЧУЯ „КУЛТУРА“...

 в. "Стършел", бр. 3899/28 май 2021 г.

Един казваше, че се бил хващал за кобура.

Родното вестникарско войнство се хваща за главата, когато му се наложи да отразява културно събитие.

Нищо по-скучно и отчайващо за войнството от театралните награди, да речем. Някакви там нещо говорят, други им ръкопляскат, едни се радват, други – не чак толкова, под предлог, че не са сред наградените – как да привлече човек вниманието на милия читател?

„ТЕЛЕГРАФ“ знае какво иска читателят – малко пикантерийка, малко еротика, голичка красавица до информацията – и тюрлюгювечът е готов! „Шест Аскеера за вибратора на Владо Пенев“ и заглавието веднага лови окото.

Веднага се зачитаме в подробностите„Шест номинации за наградите „Аскеер“ получи спектакълът, в който актьорът Владимир Пенев играе с вибратор в гащите“!

 При думата „гащи“ блажничко потича по клавиатурите на българската журналистика.

И „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ ни въвежда в още едно вълнуващо културно събитие – „Камелия без бельо на участие“!

Следват пикантни подробности от нощния културен живот – „Без сутиен и със свръхкъса рокля 50-годишната Камелия се появи на участие! Провокативната изпълнителка шокира купонджиите в пловдивска дискотека с визия, която не прикриваше почти нищо от тялото й. Заради бурните танци по време на песните бюстът на Камелия на няколко пъти щедро се разлива пред почерпените гости на нощното заведение“...

Мислите, че с това културният анализ свършва? Моля ви се – родната преса винаги стига до дъното на проблема – „Долни гащи също не се мяркат, но това вероятно е заради непрестанните опити на фолкаджийката да прикрива с ръце задните си части“.

Но да оставим гащите на културните репортери – животът не е само култура, той е сложно биологично и астрологично явление. В „ТРУД“ под заглавието „Президентът Румен Радев – номеролог“ Алена ни въвежда в тайните на ясновидството: „Неслучайно много пъти пиша, че в България под всяка керемидка дебне ясновидка, а във всеки блок – астролог“. Разбира се – „Президентът Плевнелиев сам си разказа, че се е трудил на попрището на машинната астрология, а в минало прераждане бил пастирка“.

Президентът Радев не си е признавал досега да е преродена пастирка, но „има комплекс и фиксация в числото 4, както и в двойното 13“. Защо ли? Елементарно – защото тия числа са „все свързани с Борисов“!

Оттук нататък следва сложното: „Изборите бяха на 4. 4. Номерата на президентските укази, включително датата на издаването им са важни за композитната карта, която тълкувам. Указ 112 – възлагане мандат на ГЕРБ. Указ 121 – възлагане мандат на ИТН. В периода между 34 и 36 брой на ДВ липсват указите с номера от 114 до 120, които се появяват в брой 37. Указ 130 – за разпускане на 45-ото НС и определяне на датата на предсрочните избори. Всички тези укази, отнасящи се пряко и косвено до изборите, са с вибрация 4, а на указ 130, дори сумарната вибрация е също 4. Никой не може да ме убеди, че тези номера на указите са случайно получени, а не търсено нагодени с прескачането на „неподходящи“ номера“.

Да разбрахте нещо, освен че според този анализ президентът е луд за връзване?

Не се притеснявайте, ако не сте разбрали – не всекиму е дадено да е преродена пастирка!


Няма коментари:

Публикуване на коментар