сряда, 19 април 2017 г.

КОМПОЗИТНА ВИБРАЦИЯ

в. "Стършел", бр. 3690/21.04.2017 г.

Брррр... Не, това не е от захлаждането, това е звук от новата вибрация, която ни тресе от известно време насам. Каква вибрация ли? Ами – така е устроен светът - вибрираме всички, дори тези, на най-високите места! Ето, в „ТРУД” астроложката Алена ни обяснява как „заради вибрацията на ново начало при Бойко Борисов и на стабилизация при Красимир Каракачанов и Волен Сидеров правителство ще бъде съставено и работещо, защото композитната им вибрация е на глобална положителна промяна”.
Доколкото разбираме от тая тънка наука, само един ще вибрира, а другите стабилно ще бръмчат покрай него – така ли?
Добрата новина е, че щом има нова вибрация – има и нова надежда!
По-пъргавите електронни сайтове вече разпространиха и датата, на която ще се закълне новото правителство – 5 май. Удобно е – пада се петък, следва Гергьовден, човек може да си почине хубаво от клетвата. Но тук също има тънкост, за която астроложката предупреждава – Меркурий отново е ретрограден, да му изсъхнат меркурчетата дано, и ще е такъв чак до 4 май. Чист късмет е, че „преговорите между ГЕРБ и „Обединените патриоти” започнаха преди обратното движение на планетата”. Решаваме да проверим дали и други са на това мнение в интернет и с ужас прочитаме в „24 ЧАСА”, че „5 май е денят на свобода от правителството”. Кво става, братя – още не заклели се и ще ни оставят да се оправяме пак сами? Слава Богу, случайно попадаме на датата – вестникът е от 2011 година, а заглавието означава, че през тази година „до 4 май ще работят българите, за да си платят данъците”...
За тази година още не е ясно докога ще работим за държавата, но „ТЕЛЕГРАФ” ни хвърля в тъч с информацията, „Всяка трета от четири декларации подадена онлайн”. Смятаме на пръсти – както и да го сметне човек, въпросната трета се оказва една от четири. Но кои сме ние да се съмняваме в математическите способности на телеграфното издание! Авторите и редакторите му се изхитрят да ги демонстрират на най-неочаквани места – например в театралната рецензия „Пурковица става Фердинанд”. Става дума за премиерата на „Щастливеца”, с която Сатирата отбелязва 60-годишния си юбилей, постановка, в която актрисата Йорданка Стефанова е в ролята на Фердинанд. Дотук – нищо лошо, хората ни припомнят ролята є в „Господин за един ден”, притеснението идва от информацията, че „честваме 120 години от рождението на бащата на Бай Ганьо” – Алеко е убит точно преди 120 години, на 11 май 1897 година! Диви балкански нрави – още нероден, те го убиват! Има, разбира се, и заподозрян – „Разпитват сина на Калата за убийството на Алеко Константинов”. Ами – както са се объркали годините, нищо чудо и да се окаже подсъдим! Защото полицията у нас не спи! Ето, вижте „МОНИТОР” – „Полицаи спасиха отвлечен коч”!
Нагли крадци задигнали „коч в разцвета на силите си”, но полицията ги заловила навреме – преди животното да увисне на ченгела за дране. Проведено било разпознаване, като кочът взел дейно участие – след като стопанката го разпознала по счупения му рог, „той май също я познал, защото тръгнал право срещу нея”.
Успокоени от тая вест търсим друга в мониторния вестник и светкавично попадаме на добра новина за българската икономика и небанковия сектор – предлагащ все повече небанкови услуги – „Женим се на лизинг през заложна къща”.
Ако ви е дошла сляпата неделя, тичайте в заложната къща – там закъсали бивши годеници си залагат пръстените и после не ги търсят, така че от добрите чичковци там можете да вземете не само пръстен, с който да размекнете любимата, но и кредит, та да се ожените евентуално, ако тя кандиса.

Пролет е, въздухът трепери от композитни вибрации, пък и демографска програма се задава за изпълнение – действайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар