сряда, 1 март 2017 г.

Я, КОЛКО МАГАРЕТА!

в. "Стършел", бр. 3683/03.03.2017 г.

Според достоверната информация на „МОНИТОР” се оказва, че „България на 13-а по брой коне и магарета”. Като изключим досадната грешка в заглавието, навеждаща на мисълта, че може би мястото ни също е сгрешено, защото няма начин у нас магаретата да са толкова малко, все пак – това е някакво обяснение на случващото се напоследък.
Или наистина сме с прекалено много нечифтокопитни сред населението, или за такива ни смятат.
Малко успехи си имаме напоследък, та „ТЕЛЕГРАФ” се опитва да ги направи още по-малки. Наградата „Оскар” за технически постижения, присъдена на двама български младежи, във вестника звучи така: „Нашите с Оскара с най-хубав пушек в киното”. Защо Оскарът си има хубав пушек – не ни се обяснява. А може би младежите не са написали софтуер за специални ефекти, а просто са конструирали някаква пушлявеща машина?
Като си говорим за пушек, се сещаме и за пушилката, с която новият министър на МВР-то се опита да ни баламоса – „МВР шефът отрече да е искал оставката на главсека Георги Костов” – твърди „МОНИТОР”. И пояснява, че „е в добри отношения с главния секретар Георги Костов и не е искал оставката му, каквито спекулации се появиха часове по-рано”. В пушилката се включи и бъдещият бивш главен секретар, който заявява, че „Нямаме проблем в комуникацията с политическото ръководство”.
Няколко дни по-късно министърът изведнъж разсея пушека и заяви, че „Главният секретар е махнат, защото натискал шефове да си дават оставките” (според „24 ЧАСА”). А министър-председателят рече и отсече, че не е искал оставката, „защото никога не е бил в МВР”.
След пушека, разбира се, идва и малка смрад – оказа се, че секретарят тайничко си е записал разговора с премиера, а премиерът, който не беше искал оставка, заяви, че се радва, че разговорът му е бил записан, защото бил рекъл на инатливия главен секретар неприятни истини...
Погледнахте ли дали сте нечифтокопитно? Все пак – проверете – щом от най-високо място ви смятат за такова, може би има основания за съмнения!
А иначе – животът си тече по старому. „ТРУД” сухо информира, че „Ученичка наби учителка по химия” – това даже вече не е новина, новина ще е, ако човек ухапе куче и учителка по химия набие ученичка.
„МОНИТОР” пък ни светва къде може да се изкара по-лесно някой лев – „Софийската кръв 3 пъти по-скъпа от врачанската”! И това ако не е дискриминация по териториален принцип! С какво софийските чернокръводарители са по-добри от врачанските? Очевидно, влакът за Враца сега ще има и друга функция – към София ще пътуват мераклии да кръводаряват три пъти по-скъпо, а от София към Враца – нуждаещи са да купят бележка за дарена кръв три пъти по-евтино.
Пазарен механизъм!
Патриотизмът напоследък се харчи повече от кръвта на черно – къде с маршове, къде с буйни песни, а къде – и с неочаквани инициативи! „Четем тефтерчето на Левски в таксито” – патриотично зове „ТЕЛЕГРАФ”. Оправна таксиметрова компания разпечатала странички от бележника на Левски и ги разпределила в 3000 таксита. Така всеки, докато пресмята колко бакшиш да остави, ще може да разсъждава над четирите въпросителни на Апостола след думата „Народе????”

Върхът на съвременната българска журналистика „ТАБЛОИД” постига неподозирани от дядо Богоров върхове с дописката „Как да си обръснеш члена”, с която окончателно ни убеди, че хартията търпи всичко, както и че магаретата по нашите земи са повече, отколкото си мислим и отколкото трябва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар