сряда, 22 февруари 2017 г.

МИНОНОСЕЦ С МУСТАЦИ


Ако човек вярва на всяка буквичка от вестниците, ще заключи с голямо основание, че светът хептен се е смахнал. Иначе речено – избила му е чивията. Запели са му славейчета.
Миноносците (това, сухопътни гарги, са военни кораби) вече си пускат бради и мустаци! Ако не вярвате – четете „24 ЧАСА”, според който вече е въведена и нова услуга – „Руски самолети бръснат US кораб в Черно море”. Дано да не е на сухо, че много дере!
Разбира се, по-просветените и с по-нисък диоптър ще прочетат и по-ситните буквици, че самолетите са минали с бръснещ полет и опасно близо до кораба, но съмнението за мустаците си остава!
Международните новини продължават и със съмнително събитие в Германия – „Травестит и футболен треньор избраха президент в Германия”. Там очевидно президентските избори са нещо като телевизионно състезание с жури от три-четири популярни и скандални муцуни, предполагаме, в случая – три, защото травеститът и треньорът са били мнозинство. Така поне излиза според заглавието, Федералното им събрание – кучета го яли!
Но светът е не само политика – той е и любов!
„МОНИТОР” се е загрижил за следвалентинските дни – срещу лошата карма на изоставените гаджета той препоръчва челен световен опит: „Изоставени дами горят бельото си”. Разбира се, това не става в кухненската печка, имало си ритуал: „Първо да се намери място, където безопасно може да се запали огън. Край огнището могат да се поканят близки и приятели. Преди палежа е хубаво да се формулира някакво пожелание. След това бельото трябва да се потопи в пламъците, чифт по чифт...”
Как се потапя нещо в пламък – не ни обясняват, очевидно трябва да се сетим сами.
У нас, разбира се - гладория до шия! Стигна се дотам, че според „ТЕЛЕГРАФ” „Внучката на Цар Киро краде луканки”! Какви времена! Внучката на човека, при когото идваха на крака политици и мераклии за политиката, от къщата на когото предаваха директно телевизиите, а той даваше акъл, седнал на златен трон, да се принуждава да краде салами! Няма справедливост на тоя свят и това си е! Затова хората вземат правосъдието в свои ръце, като понякога ползват и прибори – в същия вестник четем как „Бабаит с джип замери шофьор с вилица”. Като си говорим за времената – явно вече трябва да се пътува не само с бухалка под седалката, телескопична палка в джоба, пищов под мишницата, но и с нож и вилица в жабката, та като те засече някой, да можеш да реагираш адекватно. За законното притежание на лъжиците не съм много сигурен.
Но пък и шофьорите трябва да ги разберем – нервно стана напоследък по пътищата, пък и много се краде!
„Крадат по 5 волана на седмица” – започва статистиката „ТЕЛЕГРАФ”. Най-скъпите вървяли по 450 кинта на дребно. Това наистина не е живот – КАТ сваля номера, бандюгите – воланите, ако продължава така, ще почнат да крадат и седалките!
Е, и старомодните автокражби все още са на мода – според „МОНИТОР”, „На всеки три часа шофьор се разделя с возилото си”.
При това положение – в което ти крадат волана, свалят номерата, замерват с вилици или просто бият на магистралата, изобщо не ни впечатлява констатацията на „СТАНДАРТ”, че „Нацията се топи с шест души на час”.
Все пак, има и нотка оптимизъм в черната хроника – отваряме „МОНИТОР”, за да научим за нов успех на правораздавателната ни система, призвана не само да наказва и санкционира, но чрез санкциите и наказанията да постига превъзпитание на престъпилите закона.
„Удушвачка на баба обеща да не прави вече така”!
При това – още на делото за пускане под гаранция!

Какво по-добро свидетелство за превъзпитателния ефект от попадането в български съд!

Няма коментари:

Публикуване на коментар