сряда, 1 февруари 2017 г.

НА МАРС – ЯБЪЛКИ, НА ЛУНАТА – БИРА!

в. "Стършел", бр. 3679/03.02.2017 г.

Стара руска песен твърдеше, че с развитието на космонавтиката един ден и на Марс ще цъфтят ябълки. За Марс не съм сигурен, но по нашенско вече всичко е цъфнало и вързало, поне според пресата.
Че у нас се краде всичко, което не е добре заковано, е отдавна известно, но чак пък такова чудо не бяхме виждали – в големите снегове, в които бе трудничко да се придвижи човек от точка А до точка Б, находчив нашенец е намерил решение – „Крадец задига снегорин, вози се с него от Търговище до Вар­на” – съобщава „24 ЧАСА”. Не става ясно за колко часа е минал разстоянието – а би било добре – за да го предложим за „Гинес”!
Надяваме се през лятото, когато почнат ремонтите, някой да опита да подкара валяк от Русе до Пловдив!
„ТРУД” пък ни стряска с новината, че „Ядем пестициди за 60 милиона лева”. Както и да го погледнеш – два пъти по-скъпо, отколкото едни парламентарни избори, а ефектът – същият!
Сигурно затова сме едни такива изнервени, та само гледаме кого да опердашим, та да ни олекне. „Над 310 души с бели пре­стилки са били пребити от 2014 година” – води статистика „МОНИТОР”. Като ти докривее – хванеш доктора и му забиеш два – антиоксидантно. За съжаление държавата нещо се е притеснила от тая статистика, та според вестника вече ще „Пазят лекарите като банките” – щели да им раздават паникбутони.
Ние от паникбутон се не плашим – докато го натисне – ойде конят у ряката! Даже няма защо да се харчат излишни пари за тая техника – оказа се, че за 2016 година „има една осъдителна присъда”.
Другите се отървават с обещанието друг път да не правят така.
Вестниците, разбира се, обръщат основно внимание на новия президент – „24 ЧАСА” на цяла страница анализира „Защо Корнелия е без ръкавица”. Има и снимка – наистина си е свалила едната ръкавичка, за да се ръкува с г-н Цв. Цветанов, но не преди да му рече, че „не може да приеме поздрав от хора, които само преди час са определили социалистите като убийци”. Г-жа К. Нинова явно е пропуснала останалата част от речта на лидера на ГЕРБ, но часовият вестник не е – „Борисов: БСП са подли, брутални и конспиративни”!
Можеше да добави още и „грозни, мръсни, зли”, но може би не е гледал филма.
„СТАНДАРТ” опитва да внесе малко спокойствие в напрегнатата обстановка, като предизвиква съчувствието ни към новия президент: „Без гъби в менюто на Румен Радев”. Бедният – през целия си мандат гъбка няма да види! Щото НСО не дава!
А на нас защо дават да си купуваме печурки от магазините, а?
Според „МОНИТОР” пък биреното движение е на път да завладее и Луната – „Идват първите космически пивовари”! Американски студенти предложили експериментална капсула, „нещо като джобна пивоварна”.
Е, ако това чудо проработи, животът на Луната ще стане наистина поносим! Не случайно изданието допълва, че „Крайната цел на начинанието е ускоряване на преселението на хората на друга планета”.
А на нашата планета – традиционните недоразумения – „Ученик си заклещи ръката в тоалетна заради телефон” – четем на следващата страница. Нещастно хлапе си изпуснало телефона в Онова място, бръкнало да го дири и се заклещило, та се наложило пожарната да реже с флекс тоалетната. За съжаление – телефонът така и не бил открит...

Може би – в следващия брой?

Няма коментари:

Публикуване на коментар