сряда, 15 февруари 2017 г.

ФЕВРУАРИ, МЕСЕЦ МАЛЪК

в. "Стършел", бр. 3681/17.02.2017 г.

Сбъркана е старата казармена песничка – че февруари е месец малък, ще го лапнем като залък. През февруари малко се яде, повечко се пие – затова са двата Зарезана плюс новодобавеният Валентин с надувни сърчица и други подобни атрибути.
Само че тая година нещо не ни върви – дори според статистиката. Ако се вярва на „ТРУД”, по нашенско „Пием по 4,6 литра на година”. Става въпрос за вино, разбира се. Какво става, скъпи сънародници? Какво е това масово въздържание? Толкова ли се скапахме, че ока вино не можем да обърнем на вечеря? Вижте в същата дописка какво правят по света – „Във Ватикана се пие по 54,26 лит­ра средно на човек в годината”! Пустите му кардинали – да им се не надява човек, че са такива попивателни!
Сбъркана работа, откъдето и да я погледнеш – какъв пример даваме на младото поколение! Като няма от кого да вземат пример – резултатите не закъсняват – „Учениците изпушват половин тон трева месечно” - пресметнал е „МОНИТОР”.
Все пак има малко надежда, че расте достойна смяна – според цитирано от „ТРУД” изследване, направено в 43 страни, „Най-много бира пият българските ученици”. За съжаление количеството не е упоменато, но резултатът е налице – „Според данните нашите юноши са доволни от живота”. Как няма да са доволни – две бирички сутрин и животът отново става цветен и хубав, бъдещето – светло, миналото – позабравено...
А сигурно има какво да се забравя – според „МОНИТОР” „Петима бащи месечно изнасилват децата си”. Ама в буквалния смисъл – баналните шамари, тегления на уши и наказанията в ъгъла са в друга графа.
Обичаме ние децата си, значи, та оттатък!
Но да не се отвличаме – искате ли да знаете защо в тоя месец на виното и любовта не ви върви нито в едното, нито в другото? Не ви е криво безпаричието и муцуната, която виждате сутрин в огледалото – всичко е резултат на космическо влияние!
„Магнитни бури ни пречат на секса и пиенето” – тържествено ни уведомява „ТЕЛЕГРАФ”. За зла беда точно по Трифон-Валентин (или Валентин-Трифон, ако предпочитате) могъща магнитна буря ни връхлита и утрепва всякакви мераци, да є се не види.
Слънчевата активност има и неочаквани последици върху световната политика – „Американски астролози наскоро оповестиха, че когато Моника Люински е правила орална любов на Бил Клинтън, е имало магнитна буря. Така че те съветват дори при случайните връзки и оралната любов да се внимава много с последствията”.
Да му бяха казали предварително, че има слънчеви изригвания, световната история щеше да има съвсем друг ход! А може и да са го предупреждавали, ама кой да слуша...
Пак под влиянието на магнитните бури новото правителство започна странни ходове – отваряме „СТАНДАРТ” и четем с изумление, че „Смениха Порожанов, няма кой да го уволни”. Земеделският министър сменил шефа на държавния фонд „Земеделие”, но след като му казал да опразва кабинета, с изненада научил, че не той, а управителният съвет на фонда може да уволнява, пък управителният съвет още не бил назначен...
Внимавайте с магнитните влияния бе, хора!
Оптимизмът все пак надделява в пресата – информация в „ТЕЛЕГРАФ” ни дава ценни идеи как да се запълнят дупките в бюджета за чужда сметка – оказа се, че китайски колекционери дават мило и драго за новата ни двулевка – според обяви в интернет „За монетата от 2 лева се искат 5,63 долара. Това прави 10,25 лева. Заедно с транспортните разходи звонкът с лика на Паисий излиза на купувача 7,53 долара или 13,69 лева”...

И без това ще пращаме кораб накъм Сингапур за машинките за гласуване – на отиване може да направи едно отбиване до Китай и стовари няколко тона двулевки – с доларите, получени срещу тях, хем ще си платим гласуващите машини, хем и комисионите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар