сряда, 5 октомври 2016 г.

НА КОГО МУ МИРИШАТ КРАКАТА?

в. "Стършел", бр. 3663/07.10.2016 г.

След като изтормозилата ни загадка кой ще бъде последният кандидат-президент се изясни, на целокупната общественост остана да решава само един въпрос – на кого му миришат краката. Поне така изглежда според „МОНИТОР” – в „Люлин” „Съседи се цакат с миризливи обувки”. Възмутен от изконната българска традиция обувките да се оставят на стълбищната площадка, да не би случайно да се внесе боклук у дома, съкооператор е оставил бележка: „Молим всички живущи, които имат изкарани обувки пред вратите, да си ги приберат, целият вход мирише на обувки…” Следва и заплаха с общинска глоба от 1500 лева. Не става ясно дали на обувка или на чифт, става ясно само, че на човека му е писнало.
След прочита на седмичната преса, раздирана от догадки за кандидатурите в ООН и у нас, както и потресена от развода на Брад Пит, все пак въпросът за нещо намирисващо остана. Ако се вярва на „СТАНДАРТ”, цитирал изпълнителния директор на сдружението на общините г-жа Гинка Чавдарова, в ход е пилотен проект за постоянно заселване на неидентифицирани субекти из запустелите ни села – „Заселват бежанци в обезлюдени общини”. На следващия ден успокоителен коментар в „24 ЧАСА” ни уверява: „Анализ твърди: Бежанците ще ни изкарват пенсиите”. Това е добре – както биха казали г-жа Меркел и г-н Боби Турбото – „Елате повече!” Елате, ще ви раздадем по една права лопата и семки от домати – копайте, гледайте зеленчуци, плащайте осигуровки, а ние ще си живеем живота!
Животът, разбира се, не е точно това, което ни се иска – още същия ден г-жа Нинова от БСП се заяде в парламента, че така нямало нито да цъфнем, да не говорим за връзване, и изведнъж се оказа, че шефката на общините изобщо не е наясно – „Лъжа е, няма такова решение на кабинета” – цитира „24 ЧАСА” отговора на всезнаещата Десислава Атанасова от ГЕРБ.
Намирисва на нещо, не е ясно кой лъготи, но то ще си проличи един ден, да се надяваме, когато българските села няма да са се превърнали само в руини, обитавани от призраците на забравените прадеди.
„МОНИТОР” е открай време любител на истории с призраци – тая седмица ни потриса с пикантни разказчета за „Тамплиер без глава се оказва любител на бирата, призрачни дами бродят из гробищата като повлекани”.
На Оня свят очевидно е трудничко с облеклото, така че можем само да съчувстваме на дамите, но още повече съчувстваме на обезглавения тамплиер, който според изданието „Веднъж се залутал и връхлетял с коня си в бирария. Посетителите се разбягали на всички страни. А той надигнал една от изоставените халби.” Разбира се, авторът си задава въпроса „как се налива с бира в това състояние – дали излива напитката в главата в скута си или пък я налива в търбуха си откъм врата”, вместо по-логичния – като си няма глава, що не вземе да ни се кандидатира за президент – само такъв още не бяхме имали!
Екзотиката си е екзотика, но все пак трябва да внимаваме с предизборната агитация – според „24 ЧАСА” „Арестуваха робот в Русия заради политическа агитация”. Пуснали робота по улиците да кандардисва гражданите, но и там тяхната родна полиция ги пази – роботът не само, че бил арестуван, ами и „полицаите дори опитали да му сложат белезници и да му напишат акт”. Ами – като не са намерили копчето за изключване – белезниците вършат работа! Виж, с акта работата е по-сложна – сигурно са щели да му го удържат заедно със сметката за тока – нали трябва да си зарежда батерийките в свободно от политичес­ки занимания време!
Един съвет към собствениците му – да опитат да го закачат нелегално към мрежата – според изчисления на „24 ЧАСА”, „Кражбата е със 7 ст. за квтч по-изгодна, вместо да се плаща редовно”! Ако сметките са верни, дори да ви хванат, ще платите с една трета по-малко, отколкото редовните балами.

Намирисва на нещо около нас, само че на какво?

Няма коментари:

Публикуване на коментар