сряда, 25 ноември 2015 г.

ЗЕЛЕТО МИ ЗАМИРИСА

в. "Стършел", бр. 3619/27.11.2015 г.

Забълбука виното в бъчвите, замирисаха бидончетата с кисело зеле в мазетата – празниците наближават!
Започна и предпразничното изнервяне – хората започнаха да се побутват по улиците, да се ругаят безпричинно и даже на бой да налитат! На най-високо ниво!
„Депутати от етичната комисия се замерят с псувни и плюнки” – отразява парламентарния живот „24 ЧАСА”. Председателят на комисията г-н Валентин Николов насрочил заседание, на което да се докладва как членът на комисията Мустафа Карадайъ си е купил апартамент преди години, а г-н Карадайъ се изнервил от това. Оттук нататък конфликтът следва почти дословно Илф и Петров: „Николов и Карадайъ се псували и разменили реплики от типа на „Кой си ти?” – „А ти кой си?” – „Ти ще видиш аз кой съм!”... Има и известно отклонение от класиката – „Кулминацията бил крясък: „Защо ме плюеш? Сега ще те наплюя и аз!”...
Пийте си хапчетата, господа, за един апартамент не си заслужава да ви удари дамлата!
Все пак депутатството е отговорна работа, законодателна, та до ръкоприкладство не се е стигнало – само до олигавяне на опонента. По-простичките граждани на републиката направо си се пердашат, без да подбират – „Затворник в отпуск набил полицай” – уведомява ни „ТЕЛЕГРАФ”. Пуснали човека да си види близките, той видял полицай и го набил – ами като видиш полицай, как да не го набиеш, нали така!
Затворниците в отпуск както и да е, свободата опиянява и може да си забравят хаповете, но за докторите това е абсолютно недопустимо! И все пак – във Велико Търново и те са се занемарили – „Болница изписа мъж като жена” – твърди „ТРУД”. Така хубаво полекували пациента, че накрая абсолютно не били сигурни какво точно изписват като клинично здрав организъм.
Срещу стреса всеки се бори с достъпните му средства – някои спят, други пият, трети ходят по планините с идеята да гръмнат нещо, белки им мине нервата. Но и там няма спасение – човек отива за едно, връща се с друго – „Генерал улови бежанци вместо глигани” – съчувства „СТАНДАРТ”. Бившият главен секретар на МВР генерал Илиев тръгнал на лов и се натресъл на трийсетина афганистанци, кой знае как преминали през строго охраняваната ни граница. „ТРУД” също съчувства, но поставя акцента върху екологичните проблеми, създавани от нелегалната емиграция – „Ние се грижим за популацията на дива свиня, а при непрекъснато минаване на хора се отъпкват пътеки и остават боклуци. Така се премества хабитатът на свинята” – оплаква се концесионерът на ловното стопанство.
Свинска им работа – сменят си хабитата както им текне, та принуждават нервните генерали да си играят на граничари!
И в поредните игри на глада хаповете се оказаха дефицитни – на финала на „Биг брадър” според зоркото око на „ТЕЛЕГРАФ” „Преслава изгори с цигара роклята на Луна”. И – не без да иска, даже напротив – „издебнала точно когато Луна стана да връчи букет на Кичка Бодурова и  в този момент е метнала незагасен фас в тоалета на колежката си”.

Що така бе, хора, пийте си хаповете редовно, ще вземе да стане някоя беля! Глътнете хапче, пък слезте в мазето – може пък зелето да е станало вече, насечете пробно една зелка, поръсете с червен пипер, сипете си чашка с нещо – хем успокоително, хем антиоксидантно, хем пълно с витамини!

Няма коментари:

Публикуване на коментар